ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Taşdiken memleketinde ‘motor’ dedi

  BEYŞEHİR-“Meryem” adlı sinema filminin Beyşehir’deki çekimlerine başlandı. Filmin yönetmeni Atalay Taşdiken, gazetecilere yaptığı açıklamada, çekimlerde yarıyı geçtiklerini belirterek, “Beyşehir’deki çekimlerin ardından son işlerini de İstanbul’da bitirip filmin çekim aşamasını..

Taşdiken memleketinde ‘motor’ dedi

 

BEYŞEHİR-“Meryem” adlı sinema filminin Beyşehir’deki çekimlerine başlandı.

Filmin yönetmeni Atalay Taşdiken, gazetecilere yaptığı açıklamada, çekimlerde yarıyı geçtiklerini belirterek, “Beyşehir’deki çekimlerin ardından son işlerini de İstanbul’da bitirip filmin çekim aşamasını tamamlamış olacağız”dedi.

Filmde,  Meryem’i, Leyla ile Mecnun adlı filmin oyuncusu Zeynep Çamcı’nın canlandırdığını belirten Taşdiken, diğer oyuncu kadrosunda ise İsmail Hacıoğlu, Mustafa Uzunyılmaz, Mehmet Usta, Berrin Sümel,  İpek Bilgin, Serhat Özcan, Gafur Uzuner ve Yeliz Akkaya gibi önemli isimlerin yer aldığını anımsattı.

Filmin aslında çok bilindik bir Anadolu öyküsü olduğunu, çok kısa süre bir evlilik yaşadıktan sonra geri dönme vaadiyle giden bir kocanın geri dönmeyişi ve Meryem’in dünyası, duygusu  ve gözüyle filmi anlatmaya çalıştıklarını dile getiren Taşdiken, şöyle konuştu:

“Genel hatlarıyla böyle bir hikaye Meryem’de. İddialı bir film olacak mı, sorusuna filmi bitirmeden bir şey söylemek doğru olmaz. Filmi görmek lazım, ama şu ana kadarki gidişat hem ekipteki arkadaşların, hem oyuncu arkadaşların hem de benim duygum ve hissiyatım odur ki, inşallah çok iyi bir iş çıkacağını düşünüyoruz.”

Filmin Akşehir’deki çekimleri ile ilgili de değerlendirmede bulunan Taşdiken, bu ilçeden çok büyük bir destek aldıklarını, Akşehir ‘in insanıyla, kurumlarıyla, belediyesiyle kendi tahminlerinin de ötesinde ekibe çok büyük destek olduklarını söyledi.

Burada, çekilen sahnelerin Meryem’in duygu dünyasına çok hizmet eden sahneler, mekanların ise atmosfer olarak çok inandırıcı olduğunu anlatan Taşdiken, “Beyşehir’den aynı desteği görebildiniz mi?” sorusunu  ise şöyle cevaplandırdı:

“Beyşehir’den henüz belli bir destek görmedik. Kimseye bir kırgınlığım, küskünlüğüm yok. Burası benim memleketim. Birileri bize destek olsa da olmasa da ben kendi memleketime bir şey yapmayı borç sayıyorum. Film ise kısmet olursa, 2013 yılının Mart ayında vizyona girer diye hesap ediyoruz. Nisan’ı da bulabilir. Ama Mart diye hesap ediyoruz. İnşallah bu günlerde seyirciyle buluşacak.”

Meryem adlı sinema filminin Beyşehir’deki çekimleri tarihi Eşrefoğlu Camisi’nde başladı, otogar ve Beyşehir Gölü kıyılarında devam etti. Çekim mekanları arasında tarihi Eflatun Pınar Anıtı ile Kızkalesi Adası’nın da yer aldığı da öğrenildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL