ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

TOKİ konutları göz kamaştırıyor

  HÜYÜK- Hüyük ilçesine bağlı İmrenler Beldesi’nde TOKİ tarafından ‘tarım-köy’ projesi kapsamında yapımına başlanan toplu konut inşaatlarının büyük bölümü tamamlandı. İmrenler Belde Belediye Başkanı Ahmet Refik Şenönder, gazetecilere yaptığı açıklamada,..

TOKİ konutları göz kamaştırıyor

 

HÜYÜK- Hüyük ilçesine bağlı İmrenler Beldesi’nde TOKİ tarafından ‘tarım-köy’ projesi kapsamında yapımına başlanan toplu konut inşaatlarının büyük bölümü tamamlandı.

İmrenler Belde Belediye Başkanı Ahmet Refik Şenönder, gazetecilere yaptığı açıklamada, toplu konutların Eylül ayında bitirilerek hak sahiplerine teslim edilmesinin beklendiğini söyledi.

Yapımı tamamlanan evlerin kullanımının oldukça rahat ve konforlu mekanlar olduğunu belirten Şenönder, TOKİ’nin öncülüğünde yörede böyle bir projenin gerçekleştirilmesinin önemsenmesi gereken bir yatırım olduğunu söyledi. Projenin Türkiye’de model olacak örnek ve ilk proje olduğunu, bu bakımdan da gururlandıklarını anlatan Şenönder, “Burası Beyşehir Gölü manzaralı, önünde bir de Sarıbayır Göleti yapılacak, sanki bir tatil bedesini andıran bir alan olacak. Burada, tek kattan oluşan, bahçesi olan müstakil konutlara oturacaklara şimdiden sağlık içerisinde oturmalarını diliyorum. Projemizde artık şon aşamaya gelindi. İmrenler’e yakışan bir yatırım oldu. Konutlarımız, çevre düzenlemesinden, elektrik ve altyapısına, telefonuna kadar her şeyi bitmiş ve hazır vaziyette hak sahiplerine teslim edilecek. Buradaki konutların büyük çoğunluğunu İmrenler halkı satın aldı ama dışarıdan da aşırı bir şekilde talepler gelmektedir. Talepleri karşılama noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Yani yenileri yapılacak olsa alıcı bulacak demektir. Tahmini konut fiyatları 65 ile 70 bin lira arasında değişiyor. Vatandaşlarımız 4 bin lira ön ödeme yaparak, geriye kalanını ise 15 yıla taksitlere yayarak ödeyecek. Bu bakımdan da Türkiye şartlarında son derece ucuz konutlar sayılır.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL