ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Trafik Dedektifleri Kimliklerine Kavuşuyor

         BEYŞEHİR-Beyşehir‘de eğitim döneminin ikinci yarısında lise 9’uncu sınıflar, ortaokul 7 ve ilkokul 2’inci sınıflara yönelik olarak başlatılan trafik dedektifleri projesinde, okullarda planlanan programın sonuna gelindi. Proje..

Trafik Dedektifleri Kimliklerine Kavuşuyor

         BEYŞEHİR-Beyşehir‘de eğitim döneminin ikinci yarısında lise 9’uncu sınıflar, ortaokul 7 ve ilkokul 2’inci sınıflara yönelik olarak başlatılan trafik dedektifleri projesinde, okullarda planlanan programın sonuna gelindi. Proje kapsamında yaklaşık 2 binden fazla öğrenciye trafikle ilgili, çocukların ve yetişkinlerin her zaman hayatında yer alacak olan önemli bilgiler, teorik ve pratik olarak verildi. Öğrencilere, sınıf ve uygun ortamlarda slaytlar, gösterim ve canlı anlatımlarla ‘trafik işaret ve levhaları, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme ve güvenli oyun alanları, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, yaya güvenliği, görünürlük, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri ile güvenli bisiklet kullanımı’ gibi başlıklar altında değişik konularda trafik dersleri verildi. Derslerin sonunda öğrencilere trafik dedektifi kimlik kartları dağıtıldı.
         Beyşehir İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Emniyet Amiri Sefa Mercan, Beyşehir İlçe Trafik Büro Amiri Komiser Yardımcısı Zühtü İztaş ile birlikte 2 binden fazla öğrenciye teorik ve uygulamalı eğitim verdiklerini ve eğitimlerin çok faydalı geçtiğini belirterek, “Bilindiği gibi bu proje 3 yıllık bir süreyi kapsıyor. Bu doğrultuda eğitimin ikinci döneminde başlayan derslerin bu yıl planlanan bölümü bu hafta sonu itibariyle bitecek. Ancak, diğer yol kullanıcıları ve yetişkinlere yönelik faaliyetler devam edecek. Bugün son dersini anlattığımız öğrencilerimize, trafik dedektifi kimlik kartı ile birlikte trafik broşürü, el ilanı ve çeşitli hediyeler dağıttık” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL