ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Uluslar arası sanat günleri 24-28 Ağustos’ta… Dünya ressamları Çavuş’ta buluşacak

  HÜYÜK-Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde uluslar arası sanat günleri etkinlikleri 24-28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sonsuz Şükran Köyü’nün kurulduğu Çavuş beldesinde bu yıl etkinlikler, uluslar arası boyuta taşınıyor. 4..

Uluslar arası sanat günleri 24-28 Ağustos’ta… Dünya ressamları Çavuş’ta buluşacak

 

HÜYÜK-Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde uluslar arası sanat günleri etkinlikleri 24-28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Sonsuz Şükran Köyü’nün kurulduğu Çavuş beldesinde bu yıl etkinlikler, uluslar arası boyuta taşınıyor. 4 gün sürecek etkinlikte daha çok sanatsal aktiviteler ön plana çıkacak. Çavuş Belediyesi’nin 40.kuruluş yıldönümünde 40 ayrı sanatsal etkinlik gerçekleştirilecek.

Sonsuz Şükran Köyü Derneği’nin internet sitesinde yer alan programa göre, ramazan bayramından birkaç gün sonra start alacak etkinlik kapsamında şu faaliyetler olacak:

25 Ağustos’ta  Akkanat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akkanat tarafından Sonsuz Şükran Köyü Çeşmesi’nin açılışı gerçekleştirilecek.

26 Ağustos’ta dünya ressamlar buluşması gerçekleşecek. Aynı gün Selçuk Üniversitesi’nden Doç.Dr.Orhan Cebrailoğlu küratörlüğünde farklı ülkelerden 30 uluslar arası ressamın katılımıyla Sonsuz Şükran Köyü’nde atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

Etkinlikler çerçevesinde portre çalışmaları olacak. Her gün saat 16.00 ile 17.00 arasında ressam Rüzgar Fidan ve Batbuyana Tchernega  festival alanında Çavuşlular’ın portrelerini yapacak.

Atölye çalışmaları bölümünde her gün Sonsuz Şükran Köyü sanatçıları kendi evlerinde izleyiciye açık çalışmalar sergileyecek.

Çocuklarla da atölye çalışmaları olacak. Köye yerleşen sanatın duayenleri, her gün çocuklarla resim ve resim çalışmaları yapacak.

Etkinlikte moda çalışmaları da ön plana çıkacak. 28 Ağustos’ta koordinatörlüğünü Meltem Gikas’ın yaptığı, Çavuş gençlerinin sunacağı ‘yöresel kıyafet’ gösterisi festival alanında gerçekleştirilecek.

Etkinlikte yine her gün Rukiye Çuhacı yönetiminde Huzurevi Derneği yararına kermes etkinliği düzenlenecek.

FİLM FESTİVALİ GİBİ…

Çavuş Uluslar arası  Sanat Günleri etkinlikleri aynı zamanda yörede bir film festivali heyecanını da yaratacak. Ünlü yönetmen ve oyuncuların yer aldığı sinema filmleri, Çavuşlular’la buluşacak. Her gün saat 19.00 ile 21.00 arasında açık havada bir sinema filminin gösterimi olacak.

24 Ağustos’ta Selçuk Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı belgesel film gösterime girecek.

25 Ağustos’ta ‘Sümelanın şifresi”, 26 Ağustos’ta  “Beni unutma”,  27 Ağustos’ta “Lal Gecesi”,  28 Ağustos’ta “Hayde Bre” adlı sinema filmleri gösterilecek. Bu filmlerin gösterime girdiği günlerde yönetmen ve bazı oyuncuları film arkası bölümlerinde katılımcılarla söyleşiler gerçekleştirecek.

Etkinlik kapsamında sempozyumlar, paneller, söyleşiler ve ünlü sanatçıların katılacağı konser programları da düzenlenecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL