ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Uluslararası Konya Sempozyumu Sona Erdi

 “Medeniyet, Şehir ve Üniversite” başlığının ele alındığı sempozyumda Türkiye’den ve 6 ülkeden bilim insanları sunum yaptı. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Medeniyet Okulu Projesi kapsamında Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu,..

Uluslararası Konya Sempozyumu Sona Erdi

 “Medeniyet, Şehir ve Üniversite” başlığının ele alındığı sempozyumda Türkiye’den ve 6 ülkeden bilim insanları sunum yaptı.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Medeniyet Okulu Projesi kapsamında Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Selçuklu Akademik Düşünce ve Araştırma Merkezi’nin katkıları ile düzenlediği “Uluslararası Konya Sempozyumu” kapanış ve değerlendirme oturumu ile sona erdi. 3 gün süren, “Medeniyet, Şehir ve Üniversite” başlığında ele alınan sempozyumun son oturumunda konuşan Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Boran, sempozyumun düzenlenmesinde en büyük desteği Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in verdiğini belirterek, teşekkür etti. Son oturumun Oturum Başkanı Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, sempozyumun çok yararlı geçtiğini belirterek, Büyükşehir Belediyesi’ne ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Medeniyet için önce insanı inşadan başlamak gerektiğini belirten Şen, “İnsanı inşa etmeden hiçbir şeyi inşa edemeyiz. İnsanda ilk kaybettiğimiz şey hürriyettir. Hürriyet çadırın direği gibidir. Bugün sıkıntı veren şeylerin sebebi hürriyetsizliktir. Hürriyeti olmayan insanların talimatla neler yaptıklarını görürsünüz” diye konuştu. Türkiye’den ve 6 ülkeden 85 bilim insanının katıldığı “Medeniyet, Şehir ve Üniversite” başlığında ele alınan “Uluslararası Konya Sempozyumu”na katılanlar, sempozyumun son günü Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen sema programını da izlediler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL