ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Vatan topraklarımızı şehit ve gazilerimize borçluyuz

         BEYŞEHİR – Başıbüyük, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kahramanlık destanının yazıldığı en önemli savaşlardan biri olan Çanakkale Savaşının zaferle taçlandırıldığı 18 Mart günü, aynı zamanda aziz şehitlerimizin..

Vatan topraklarımızı şehit ve gazilerimize borçluyuz

         BEYŞEHİR – Başıbüyük, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kahramanlık destanının yazıldığı en önemli savaşlardan biri olan Çanakkale Savaşının zaferle taçlandırıldığı 18 Mart günü, aynı zamanda aziz şehitlerimizin hatırasını canlı tutmak ve daha sonraki nesillere aktarmak amacıyla ‘Şehitler Günü’ olarak kabul ve ilan edilmiştir.
          Tarih boyunca, hürriyet ve bağımsızlığına düşkünlüğüyle temayüz etmiş milletimiz; her türlü zorluğa karşı durmuş, kanı, canı pahasına mücadele vermekten çekinmemiştir. Bu özelliğiyle hem esaret yüzü görmemiş, hem yaşadığı coğrafyada barış ve huzurun teminatı, hem de diğer mazlum milletlerin umudu olmuştur.
          Bizlere bu toprağı vatan yapan şehitlerimiz, vatanın kazanılması, bağımsızlığımız ve bölünmez bütünlüğümüzün korunması, ülkemizin huzur ve güvenliğinin sağlanmasıyla milli çıkarlarımızın savunulması için canlarını feda ederek en üst mertebeye yerleşmişlerdir. Bugün ay yıldızlı bayrağımızın altında huzur ve güven içerisinde başımız dik olarak yaşıyorsak, bunu, kutsal vatan toprakları için bir gül bahçesine girercesine canlarını ve kanlarını feda eden şehit ve gazilerimize borçluyuz. 
          Milletimiz, mukaddes vatanımızın korunması için canlarını veren şehitlerini hiçbir zaman unutmayacak, onların bıraktıkları kutsal mirasa, vatanımıza ve bayrağımıza onurla sahip çıkacaktır. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL