ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Vekil’den anlamlı 23 Nisan kutlaması

    23 Nisan 1920’de meclisin açıldığını ve egemenliğin ulusa geçtiği bu tarihi günü Atatürk’ün çocuklara armağan ettiğini anımsatan Samancı, şu cümlelere yer verdi:    “Geçmişinde esaret görmemiş bir milletin evlatları..

Vekil’den anlamlı 23 Nisan kutlaması

 

 

23 Nisan 1920’de meclisin açıldığını ve egemenliğin ulusa geçtiği bu tarihi günü Atatürk’ün çocuklara armağan ettiğini anımsatan Samancı, şu cümlelere yer verdi:   

“Geçmişinde esaret görmemiş bir milletin evlatları meclisin açıldığı günü hususiyetle Cuma gününe denk getirmiş, Hacı Bayram Camiinde kılınan Cuma namazından sonra tekbirler ve dualarla meclisi açmışlar, kurtuluş mücadelesini örgütlemişlerdir.

     Diğer milli bayramlarımız gibi 23 Nisanda birliğimize ve bütünlüğümüze sahip çıkma zorluklarla elde edilen büyük zaferleri unutmama adına önemlidir.

Cumhuriyet gibi büyük bir mirasın sahibi çocuklarımıza yüklendikleri emanetin büyüklüğü bugünden öğretilmeli ve milli şuurları pekiştirilmelidir.

          92. yıldönümünü kutlayacağımız 23 Nisan etkinlikleri bu yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen çocukların katılımıyla Konya’mızda gerçekleştirilecektir.

           Daha nice bayramları ülkemizin bulunduğu huzur ve refah ortamında kutlamayı diliyor, tüm çocukları sevgiyle kucaklıyorum.”

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL