ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Yardımlarımız Suriye’ye ulaştı

BEYŞEHİR-Beyşehir’den gönderilen insani yardım malzemeleri Suriye’ye ulaştırılarak, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.Beyşehir’de bir süre önce sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen Suriye’ye yönelik yardım kampanyasının ardından toplanan 6 TIR dolusu yardım malzemesi..

Yardımlarımız Suriye’ye ulaştı

BEYŞEHİR-Beyşehir’den gönderilen insani yardım malzemeleri Suriye’ye ulaştırılarak, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.
Beyşehir’de bir süre önce sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen Suriye’ye yönelik yardım kampanyasının ardından toplanan 6 TIR dolusu yardım malzemesi bu ülkedeki ihtiyaç sahibi ailelere gönderilmek üzere Beyşehir’den yola çıkarılmıştı.
Yardım TIR’larının başında Suriye sınırına kadar giden Komite Başkanı İsmail Efe ve kampanyanın içerisinde yer alan bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Göl Feneri Aşevi’nde kameraların karşısına geçerek basın açıklaması yaptı.
Suriye’ye gönderilen yardım malzemelerinin yerlerine ulaştırıldığını anlatan ve bu yardımların toplanmasında emeği geçen kurum, kuruluş ve isimlere ayrı ayrı teşekkür eden İsmail Efe, Beyşehir’den yola çıkan yardım TIR’larının Konya’dan da ilaveyle uluslar arası yardım kuruluşu İHH Vakfı önderliğinde ve organizesinde Suriye’ye ulaştırıldığını belirterek, “Yardımlar gerçekten yerine ulaşıyor mu, diye içimizde bir şüphe vardı, ama orada Kızılay’ın olduğunu da görmek bizlere doğrusu güven verdi. Suriyeliler, şu anda birkaç ülke harici Türkiye dışında hiçbir ülkeden yardım gelmediğini belirttiler. TIR’larımız ise muhaliflerin elinde olan çadır kentlerdeki büyük depolara yıkılıyor, oradan da küçük araçlarla dağıtılıyormuş. Büyük tırlarla dağıtıldığı anda yukarıdan görülerek bombalanabiliyormuş. Ondan dolayı böyle bir tedbiri almışlar.”dedi.
Efe, Suriye’deki iç karışıklığın 8-10 yıl daha sürebileceğinin bizzat Suriyeli muhalifler tarafından kendilerine söylendiğini de aktararak, “Ümitsizdiler, çünkü Türkiye’den başka kendilerini destekleyen ülke olmadığını belirtiyorlar. ABD, İsrail ve diğer ülkelerin aleyhinde olduğunu, Esed tarafında olduğu için birkaç yıl içerisinde Suriye’deki bu durumun düzeleceğini tahmin etmediklerini söylüyorlar. Dolayısıyla tek ümitleri Türkiye” diye konuştu.
İHH Yardım Vakfı Beyşehir Temsilcisi Hikmet Seyhan da, Suriye’deki durumun içler acısı olduğunu ve burada ciddi bir yaranın sözkonusu olduğunu belirterek, bu yarayı ellerinden geldiğince saranlardan olmak zorunda olduklarını aktararak, “Beyşehir’de de bu amaçla sivil toplum kuruluşlarımız tarafından bir yardım kampanyası düzenledik ve İHH’nın bu mücadelesine, mazlumların yanında ve arkasında olan bu davranışına destek vermek istedik, bundan sonra yine desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Yardımlarda emeği geçen herkese ben de teşekkür ediyorum”dedi.
Yardım TIR’larının başında Suriye’nin içerisindeki çadır kentlere kadar giderek bu ülkede günlerce kalan Beyşehir Belediyesi Yardım Görevlisi Murat Taşkın ise, 8 Şubat’ta Kilis kapısından Suriye’ye giren yardım TIR’larındaki malzemelerin 4 ayrı parçaya ayrılarak ihtiyaç sahibi halka ulaştırıldığını anlatarak, “Yeniden böyle bir yardım çalışması olursa ki bu konuda değerlendirmeler yapılacak. Eğer, böyle bir çalışma olursa bunu halkımızla basınımız aracılığıyla paylaşacağız. Böyle bir durumda öncelikle çocuklar ve kadınlara yönelik yardım malzemesi toplanmasına yoğunluk göstermek gerektiğini burada müşahede ettik.”dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL