ResimLink - Resim Yükle
Eğitim-Kültür

Beyşehir Mahalle Ortaokullarında TEOG Başarısı

BEYŞEHİR – Geçtiğimiz hafta açıklanan TEOG (Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sistemi) yerleştirme sonuçlarını değerlendiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk; İlçemiz merkez ortaokullarının TEOG sınavıyla ortaöğretim kurumlarına öğrenci yerleştirme başarılarının..

Beyşehir Mahalle Ortaokullarında TEOG Başarısı

BEYŞEHİR – Geçtiğimiz hafta açıklanan TEOG (Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sistemi) yerleştirme sonuçlarını değerlendiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk; İlçemiz merkez ortaokullarının TEOG sınavıyla ortaöğretim kurumlarına öğrenci yerleştirme başarılarının yanı sıra mahalle ortaokullarımızın da başarıları dikkat çekicidir.

             İlçemiz Mahalle Ortaokullarından  Üzümlü Cengiz Topel Ortaokulunda sınava giren 57 öğrenciden 3’ü, Aşağıesence Ortaokulunda 28 öğrenciden 2’si, Huğlu Ortaokulunda 60 öğrenciden 2’si ve Kurucuova Ortaokulunda 8 öğrenciden 1’i Fen Liselerine yerleşmiştir. Anadolu liselerine yerleşen öğrenci sayılarında da geçen senelere göre artış görülmektedir. Huğlu Ortaokulundan 8, Üzümlü Cengiz Topel Ortaokulundan 13, Karaali Ortaokulundan 6, Yeşildağ Cihan Kolaç Ortaokulundan 5, Doğanbey Ortaokulundan 4, Üçpınar ve Sadıkhacı Ortaokullarından 3’er, Gökçimen Ortaokulundan 2, Akçabelen, Aşağıesence ve Kurucuova Ortaokullarından ise 12 öğrencimiz çeşitli Anadolu Liselerine yerleşmiştir’ dedi.

          İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, mahalle ortaokullarının başarısının tüm okullara iyi bir örnek olduğunu belirterek bu başarıların, okul yöneticileri, veliler, öğretmenler ve öğrencilerin birlik beraberlik içinde hareket etmesinin sonucunda gerçekleştiğini belirtti. Konuk; Özellikle mahalle okullarındaki bu başarıların eğitim kalitesinin yükselmesi bakımından bir gösterge olduğunu vurguladı.

         Öğrencilerin başarılarını kutlayan Konuk, “Öğrencilerimizin bu  başarılarında emeği olan başta ailelerine, öğretmenlerine ve okul yöneticilerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimize öğrenim hayatlarında  başarılar dilerim ”dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL