ResimLink - Resim Yükle
Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış Beyşehir’de

BEYŞEHİR – Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Beyşehir ilçesini ziyaret etti. Akış, Beyşehir’de damlama sulama ürünleri üretiminde son yıllarda elde ettiği başarıyla adından söz ettirip Türkiye’nin sektör lideri firması haline gelen..

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış Beyşehir’de

BEYŞEHİR – Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Beyşehir ilçesini ziyaret etti.

Akış, Beyşehir’de damlama sulama ürünleri üretiminde son yıllarda elde ettiği başarıyla adından söz ettirip Türkiye’nin sektör lideri firması haline gelen Sancak Plastik Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ne ait Sanayi Sitesi’ndeki fabrika tesislerini gezerken, ilçe merkezinde de esnaf ziyaretinde bulundu.

Akış, kendisine eşlik eden Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, AK Parti İlçe Başkanı Recep Elkin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk ve bazı oda ve dernek başkanlarıyla birlikte damlama sulama boruları, ek parçaları,plastik vana, metal ve plastik filtreler ile su hortumları imalatı yapılan ve ürettiği ürün yelpazesini giderek genişleten tesisleri gezerek üretim çalışmaları hakkında firma sahiplerinden Sadık Gövercin’den bilgiler aldı.

 

Gövercin, Sancak Plastik olarak damlama sulama grubunda lider bir firma olduklarını, fabrikada günlük 120 top olan üretim kapasitesini daha da büyüterek bin top olarak gerçekleştirmeye başladıklarını anlattı.

Firma olarak ürettikleri damlama sulama ürünlerini 18 ülkeye ihraç ettiklerini de vurgulayan Gövercin, sağlık sektörüne de 2002 yılından itibaren tıbbi malzeme üretimiyle hizmet vermeye başladıkları diğer tesislerinde ise 5 ülkeye ürün gönderdiklerini aktararak, şunları kaydetti.

“Bu sektörde Türkiye genelinin yüzde 50’sine hitap ediyoruz. Sağlık sektöründe ise bu oran yüzde 20 civarında. 1980 yılında 9 kişi ortakla ilçe merkezinde bir kahvehane altında bodrum katındaki yerimizde başladığımız bu sektörde halen sanayi sitesindeki tesisimizde üretimimizi sürdürüyoruz. Ancak, bu yılın Kasım ayında Allah izin verirse Beyşehir Organize Sanayimizdeki 9-10 bin metrekarelik açık alana sahip yeni fabrikamıza taşınıp burada sektöre hizmet vermeye devam edeceğiz. Bizlere verdiğiniz değer ve katkılardan, ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ediyorum”

Akış, Gövercin’e kendilerini misafir etmelerinden ötürü teşekkür ederken, “Biz size teşekkür ediyoruz. Emeğinize sağlık, bizi kabul ettiniz, bu çok mutluluk verici oldu. Hem belediye başkanımız, ilçe başkanımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın yöneticileriyle sizlerin vesilesiyle birlikte olduk, yemek yedik ve sohbet ettik.Uzun süredir biz de özlemiştik böyle hep birlikte olmayı. Allah gayretinizi artırsın inşallah, daha bol kazançlar versin.”ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akış, daha sonra ilçe merkezindeki esnafları işyerlerinde ziyaret edip “hayırlı işler” dileğinde bulunarak sohbet etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL