ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

21 Aralık’la dalga geçtiler

           DERBENT – Derbent Belediyesi’nin 3’üncüsünü gerçekleştirdiği Belediye Kahvehanesi’ndeki çiğ köfte buluşmasına, Konyalı halk ozanının maya takvimine göre 21 Aralık tarihinde kopacağı iddia edilen kıyamet kehanetiyle saz..

21 Aralık’la dalga geçtiler

 

         DERBENT – Derbent Belediyesi’nin 3’üncüsünü gerçekleştirdiği Belediye Kahvehanesi’ndeki çiğ köfte buluşmasına, Konyalı halk ozanının maya takvimine göre 21 Aralık tarihinde kopacağı iddia edilen kıyamet kehanetiyle saz ve sözleriyle tiye aldığı anlar damgasını vurdu.

Halk Ozanı Zikri Aliyar, maya takviminin milattan çok önceki bir takvim olduğunu belirterek, “Halbuki, Rasulüne bildirmeyen Allah, bunu maya takvimine nasıl bildiriyor, kıyametin ne zaman kopacağını ancak Allah bilir” diye konuştu.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar da yaptığı konuşmada, Derbent’te geleneksel hale gelen ve 3’üncüsünü gerçekleştirdikleri çiğ köfte buluşmalarını özellikle 21 Aralık tarihine denk getirdiklerine dikkat çekti. Derbent’te kar yağdığı zaman yapılan bu çiğ köfte buluşmalarının 21 Aralık’ta yapılmasının bir başka nedeninin ise maya takvimine göre kıyametin kopacağı senaryolarının safsatadan ibaret olduğuna Derbent’ten de dikkat çekmek olduğunu dile getiren Acar, “Kıyametin kopacağı senaryolarının safsata olduğuna Derbentliler olarak inandığımız için, bunu safsata görerek bugün çiğ köfte programını özellikle 21 Aralık tarihine özel seçtik.”dedi.

BELEDİYE PERSONELİNİN ÇİĞ KÖFTE MESAİSİ…

Çiğ köfteleri Belediye’de görevli birim amirlerinin de aralarında olduğu personelin hazırladığını vurgulayan Acar, “Belediye personelimiz bugün çiğ köfte yuğurarak sosyal belediyeciliğe örnek olacak güzel bir çalışma ortaya koyuyorlar.”dedi.

Derbent halkının çiğ köfteyi artık çok sevdiğini ve alıştığını  da belirten Acar, biraz gecikince sorup ne zaman olacağını sormaya başladıklarını vurguladı.

ALADAĞ KAYAK MERKEZİNİN HIZLANDIRILMASI İÇİN BAŞBAKANA DOSYA SUNULDU…

Belediye Başkanı Acar, ayrıca programda, son dönemde gündemde olan ve programa alınan İç Anadolu’nun Kış Sporları Merkezi olması planlanan Aladağ Kayak Merkezi Projesi ile ilgili açıklamalarda da bulundu.

Kış sporları merkezinin programa alındığını yineleyen Acar, ancak vatandaşların bunun hızlandırılması noktasında talebi olması üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Konya ziyaretinde bu konuyla ilgili bir dosya sunduklarını söyledi. Acar, “Başbakanımızdan projenin hızlandırımasını talep ettik. ‘Gereken neyse yapılacak’ diyerek başbakanımız dosyayı aldı. İnşallah bundan sonraki süreçte hızlanacağını tahmin ediyorum. Çünkü, bu proje sadece Derbent’in ya da Konya’nın değil, İç Anadolu’nun projesi. İstanbul’un çılgın projesi gibi bu da bizim çılgın projemiz.  İç Anadolu’nun büyük bir projesi olacak hayata geçtiğinde. Yani, İç Anadolu’yu da yakından ilgilendiren bir proje. Çünkü, artık Ankara için Konya  hızlı trenle çok kısa mesafe oldu. Başkentliler bile bu proje devreye girdiğinde hafta sonları çok kısa sürede Aladağ’a kayak yapmak için gelebilecek.”diye konuştu.

Buluşmada, saatlerce süren özel uğraşların ardından yuğrularak servise hazır hale getirilen çiğ köfteleri, Belediye Başkanı Hamdi Acar kendi elleriyle kahvehanede toplanan vatandaşlara servis etti.

Bu arada, programa katılan vatandaşlar da çiğ köfte buluşmalarından çok memnun kaldıklarını dile getirirken, bu programların devam etmesini arzu ettiklerini dile getirdiler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL