ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Akış esnafla buluştu

         BEYŞEHİR – Sanayi Sitesi Camisi bahçesinde esnafın katılımıyla düzenlenen toplantıya Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu ve parti yöneticileri de iştirak..

Akış esnafla buluştu

 

       BEYŞEHİR – Sanayi Sitesi Camisi bahçesinde esnafın katılımıyla düzenlenen toplantıya Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu ve parti yöneticileri de iştirak etti.

Toplantıda sanayi esnafının dert ve sorunlarını dinleyen, yönelttiği soruları cevaplandıran AK Parti Konya Milletvekili Akış, Beyşehir’i ilgilendiren meselelere değindi, yeni hastane binası ve Yeni Konya Antalya yolu ile Beyşehir-Konya bölünmüş yol çalışmaları ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.Akış, sanayi esnafına çıraklık eğitimi konusunda yeni bir düzenlemenin başlatıldığı müjdesini de verdi.

TOKİ Başkanlığı’nın yaptıracağı yeni hastane binası ile ilgili  olark 2 ay içerisinde projesinin bitirilmiş olacağını vurgulayan Akış, ardından başlayacak prosedürleri kısa zaman içerisinde tamamlayarak 2012 yılı sonlanmadan temelini atmak niyetinde olduklarını söyledi.

Kamuoyunda Gembos yolu olarak bilinen Yeni Konya-Antalya yolundaki çalışmalar ve Beyşehir-Konya arasındaki bölünmüş yol çalışmaları ile ilgili de bilgiler aktaran Akış, özellikle yeni Konya Antalya yolunun  bölgedeki sanayici esnafını ve nakliyecileri yakından ilgilendirdiğini, tamamlanmasıyla Beyşehir’in turizmine ve kalkınmasına olduğu kadar bu kesime de önemli bir ekonomik katkı sunacağını anımsattı. Akış, bu güzergahta çalışmaların hızla sürdüğünü, Konya hududuna kadar tamamı ihale edilen yolda son durumu yerinde görmek amacıyla yarın bir şantiye ziyareti gerçekleştireceklerini de belirtti.

Beyşehir-Konya yolu duble yol çalışmalarının da ihaleyi üstlenen 4 ayrı firma tarafından halen hızlı bir şekilde yürütüldüğünü anlatan Akış, “İnşallah Konya duble yolumuzu de en geç 2013 yılı sonuna doğru bölünmüş yol olarak milletin hizmetine sunmayı düşünüyoruz. Yolları çok sıkı takip ediyoruz.”dedi.

Milletvekili Akış, konuşmasının son bölümünde ise, yeni eğitim sistemine değinirken, son yıllarda çırak,usta ve kalfa gibi kalifiye eleman bulmada çok büyük sıkıntı yaşayan sanayicilere Milli Eğitim Bakanlığı’nın çıraklık eğitimi konusunda yeni bir düzenlemeyi başlattığını da müjdeledi. Akış,şunları kaydetti:

“Bakanlığımız, çıraklık eğitiminin yeniden düzenlenmesini hem sanayinin, hem çocukların da faydalanacağı bir imkana kavuşturmak için yeni bir yasal çalışmayı başlattı. Yönetmelik çalışmaları yapılıyor, inşallah çıraklık eğitimi de sanayi esnafında uygulamaya dönük, çocukların hem fikren gelişmesi hem de uygulamada yetişmesi yönüyle tekrar ayağa kalkacak. Bugün burada sanayi esnafıyla da bu konuşmayı yaparken ehemmiyet arz ettiğini düşünüyorum.” 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL