ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Aladağ, Türkiye’nin gözbebeği olacak

             DERBENT – Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi,  gelecekte Aladağ’ın hem Konya’nın hem de Türkiye’nin gözbebeği olacağını söyledi.           Selvi,..

Aladağ, Türkiye’nin gözbebeği olacak

 

           DERBENT – Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi,  gelecekte Aladağ’ın hem Konya’nın hem de Türkiye’nin gözbebeği olacağını söyledi.
          Selvi, kayak merkezi olması için çalışma yürütülen Derbent ilçesi sınırları içerisinde yer alan Aladağ’a kayakçıların ulaşımı için turizm yolu kazandırılması konusunda çalışma yapılacağını bildirdi.
          Selvi,Türkiye Kayak Federasyonu Konya İl Temsilcisi Zarif Yıldırım ile beraber Derbent İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar’ı makamında ziyaret etti. Burada Konya’nın kış sporları merkezi olması için çalışma başlatılan Aladağ konusundaki çalışmalara değinen Selvi, Konya’da bir ilkin yaşandığını belirterek, “Türkiye Federasyonu Kayak İl Temsilcimiz Konya’da yoktu. Şimdi il temsilciliğimiz olduğuna göre, kayak tesisimizin de olmasına az kaldı”şeklinde konuştu.

KAYAKÇILARIN ULAŞIMI İÇİN YOLU DA AÇILACAK…

          İl Genel Meclisi yatırım programına alınan Aladağ Kayak Merkezi Projesi’nin  tüm altyapısının  hazır olduğunu ve  hayata geçirilmesi konusunda önemli mesafeler alındığını anlatan Selvi,  Aladağ’ın hem Konya’nın hem de Türkiye’nin gözbebeği olacağını vurguladı. Selvi, şunları kaydetti: “İl Özel İdaremiz yatırımında olan bu merkezimizin inşallah yolunu da tesisler yapılmadan açacağız. Şimdiden insanlarımız kayak yapmaya gidiyor. Yolu açıldıktan sonra bunun daha çok olacağını düşünüyoruz. Ve bir an evvel bu projenin bu yıl başlaması ile ilgili her türlü girişimimiz şu anda devam ediyor. Belediye Başkanımızla beraber bu süreci hep beraber biz de takip ediyoruz. Hedeflediğimiz gibi bu merkezin Konya’ya, ülkemize kazandırılmasını çok önemsiyoruz. Derbent Aladağ Kayak Merkezi önemli bir merkez olacak. Hem Konya’nın, hem de Türkiye’nin gözbebeği bir kayak merkezi olacak. Bunun zaman içerisinde uluslar arası anlamda da değerlendirileceğini düşünüyor ve biliyoruz. Bu proje, turizm organizasyonlarının yapılmasına da imkan sağlayacak. Konyamıza da çok ciddi bir katma değer katacaktır. Derbent zaten ‘marka ilçe’ diyoruz. Bu kayak merkezi ile bu tescil edilecek.”

“ÇOK HEYECANLIYIZ”

         Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ise, Türkiye Kayak Federasyonu Konya İl Temsilciliğine atanan Zarif Yıldırım’ı kutladı. “Kayak temsilcimiz varsa, kayak tesislerimizin de bir an önce yapılması gerekiyor”diye konuşan Acar, “İl Genel Meclisi Başkanımız bu konuda sağolsun hep sıkıntılı zamanda gereken neyse onu yapıyor. Özel İdare adına gerekeni yapıyor. Şimdiden kayak yapmak için gelenler için ‘bu 5 kilometrelik yolun asfaltla kaplanmasını yapalım’ dedi. Daha sonra ise    gidişli-dönüşlü daha kaliteli bir turizm yolu yapılarak, daha tesisler yapılmadan önce Aladağ kayakçılarla dolmaya başlayacak. Biz bu konuda çok heyecanlıyız. Ve çok memnunuz. Derbent’in bu saklı ve gizli güzelliğini Konya’ya ve İç Anadolu’ya, hatta Türkiye’ye açmış olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz.”dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL