ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Barınak talebi

BEYŞEHİR – Beyşehir Gölü kıyısında yat işletmeciliği yapan Ahmet Bülbül, yaptığı açıklamada, göl sularının son yıllarda yükselmesiyle birlikte rüzgar ve fırtınalı günlerin kıyıda bekleyen yatlar için bazı sıkıntılar oluşturduğunu söyledi…

Barınak talebi

BEYŞEHİR – Beyşehir Gölü kıyısında yat işletmeciliği yapan Ahmet Bülbül, yaptığı açıklamada, göl sularının son yıllarda yükselmesiyle birlikte rüzgar ve fırtınalı günlerin kıyıda bekleyen yatlar için bazı sıkıntılar oluşturduğunu söyledi.

Sektöre hizmet veren yat işletmecileri olarak Beyşehir Gölü kıyısında devasa büyük bir liman projesinin hayata geçirilmesinin hem bürokratik engeller, hem mali yönden kısa vadede gerçekleşmesinin mümkün görünmediğini belirten Bülbül, “Biz büyük liman projesi yerine yat ve teknelerimizi koruyacak bir barınak istiyoruz. Teknelerimizi Aşk Adası’ndan karşı tarafın bölünmesiyle yatlarımızı dalgadan koruyacak bir set istiyoruz. Bu, ister seyyar, ister sabit olsun. Artık Beyşehir Gölü suları yükseldi. Gölümüzde rüzgarlı günlerde deniz dalgası gibi dalgalar oluyor. O yüzden, fırtınalı günlerde yatlarımıza diğer kıyılarda rüzgardan, dalgalardan koruyacak koylar arıyoruz. En büyük sıkıntımız bu.”diye konuştu.

Yat işletmecisi Zafer Aydoğan ise, getirdikleri gezinti yatları ile Beyşehir Gölü’nde yat turizmine ivme kazandırdıklarını ve bölge turizmine de önemli katkılar sunduklarını anımsatarak, “Ancak, göl kıyısında bir barınağımızın olmaması özellikle fırtınalı günlerde sıkıntı yaratıyor.  Biz sadece, yatlarımızı ve teknelerimizi koruyacak bir barınak istiyoruz. Göl kıyısında sadece biz yat işletmecilerinin tekneleri değil, balıkçılıkla uğraşan insanlarımızın da tekneleri bulunuyor. Onlar da aynı sıkıntıyı yaşıyor. Yatlarımızın rüzgarlı günlerde dalgalardan batmaması için teknelerimizi kıyıdaki ağaçlara bağlıyoruz. Kıyıya demir çakıyoruz ama rüzgar onu da söküyor. Biz de göl içerisinde sığınabileceğimiz uygun alanlar arıyoruz. Eğer, buradaki yatlar bu olumsuzluklardan zarar görürse, bundan yat turizmi de zarar görür, sendelenir. Yetkililerimizden, teknelerimizi güvenle bağlayabileceğimiz bir küçük barınak istiyoruz.”dedi.

Yat işletmecisi Mehmet Kesen de, son dönemde Beyşehir Gölü’nde ivme kazanan yat sektörünün göldeki su seviyesinin yükselmesi ile birlikte zor bir döneme girdiğini belirtti. Beyşehir Gölü sularının yükselmesinin kendilerini sevindirdiğini ancak rüzgarlı günlerde oluşan dalgaların kıyıda teknelerini koruyacak bir barınak olmadığı için risk oluşturmaya başladığını aktaran Kesen, yetkililerden tek isteklerinin kıyıdaki yat ve tekneleri koruyabilecek bir barınağın bir an önce devreye girmesi olduğunu sözlerine ekledi.(

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL