ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’in en büyük STK’sıdır

  BEYŞEHİR-Memur-Sen Beyşehir İlçe Başkanı Ertuğrul Koçer, Memur-Sen’n Beyşehir’in en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi. Koçer, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelere yer verdi: “Varlığıyla, Adanmışlığıyla, İnanmışlığıyla, Çözüm odaklı, paydaşlığıyla,..

Beyşehir’in en büyük STK’sıdır

 

BEYŞEHİR-Memur-Sen Beyşehir İlçe Başkanı Ertuğrul Koçer, Memur-Sen’n Beyşehir’in en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi. Koçer, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelere yer verdi:

“Varlığıyla, Adanmışlığıyla, İnanmışlığıyla, Çözüm odaklı, paydaşlığıyla, Mücadele azmi ve kararlılığıyla, Özgürlükçülüğüyle, Demokratlığıyla, Akademik hizmet sendikacılığıyla, Millet aşkıyla; her zemin ve mekânda, zalimin karşısında, mazlumun yanında olan, Medeniyet değerlerimize bağlı kalarak yeniyi inşa eden, Yardımlaşma köprüleri kuran, Hak mücadelesinde öncü olan, Sorunlara çözüm üreten, Talepleri kazanıma dönüştüren, Özgürleşme ve sivilleşmeye katkı sunan, Vesayetçi zihniyete karşı duran, Sendikacılığa yeni boyut getiren ve “Egemenlik sadece milletindir” diyen Memur-Sen, her alanda sorumluluk aldı, hayal dahi edilemeyen işler yaparak, imrenilen başarılara imza attı.  

      Millet iradesinin tokatlanmasını, milletimizin desteğiyle ve “Ortak Akıl”la engelledi. Mitingler ve yardım kampanyalarıyla, tüm ezilen dünya mazlumlarına destek vererek, yanında yer aldı.

      Diğer iki konfederasyonun katıl(a)madığı Abant Çalıştayı’nda, toplu sözleşme hakkına giden yolu açtı.

 Düzenlediği “Uluslararası Demokrasi Kongresi”yle, demokratikleşme çabalarına hem hız, hem yön verdi.

      Kamu görevlilerinin yıllardır beklediği toplu sözleşme hakkının, Anayasa Değişikliği Paketinde yer almasını sağladı.

      Bir daha kurulmayacak şekilde toplu görüşme masasını kapattı.

      Bir daha kapanmayacak şekilde toplu sözleşme masasının kurulmasını sağlayarak, Toplu sözleşmenin mimarı oldu.

      “Toplumsal sözleşmeye de toplu sözleşmeye de EVET” sloganıyla, Anayasa değişikliğine “Evet” dedi. Milletimizin % 58’inin “Evet” demesine katkı sağladı.

      Demokratikleşmenin, özgürleşmenin ve sivilleşmenin önünü açtı. 

            Sözleşmeli personelden, sözleşme sırasında damga vergisi alınması uygulamasına son verdi. “Ben de olmalıyım, ben de varım” diyerek sendika üyesi olan kamu görevlilerine, üç ayda bir 45 TL toplu sözleşme primi ödenmesini sağladı. 

            Bütün bu genel kazanımların sonucu olarak 2012 yılı itibariyle 11 hizmet kolunda faaliyet gösteren memur sendikaları Konfederasyonları  içerisinde toplamda 600 bini aşan üye sayısıyla 10 hizmet kolunda yetkili sendika olma başarısını gösterdi. Toplu sözleşmelerde bundan sonraki süreçte Memur-Sen 10 hizmet kolunda, KESK ise 1 hizmet kolunda toplu sözleşme masasına oturma hakkı elde etmiş olup, Kamu-Sen Konfederasyonu bütün hizmet kollarında bu hakkını kaybetmiştir.

İşte yetkili olduğumuz hizmet kolları :

1-    Eğitim iş kolunda ————————————————- Eğitim-Bir Sen

2-    Sağlık iş kolunda ————————————————–Sağlık-Sen

3-    Belediye iş kolunda ———————————————-  Bem-Bir Sen

4-    Diyanet iş kolunda ———————————————— Diyanet-Sen

5-    Tarım-Orman iş kolunda —————————————- Toç-Bir Sen

6-    Bayındır-İnşaat-yapı-yol-Tapu Kadastro iş kolunda ——-Bayındır-Memur Sen

7-    Ulaştırma iş kolunda ———————————————Ulaştırma-Memur Sen

8-    Büro Memurları iş kolunda —————————————Büro-Memur Sen

9-    Enerji iş kolunda —————————————————-Enerji-Bir Sen

10- Haberleşme iş kolunda——————————————–Birlik-Haber Sen

      Yetkili olamadığımız tek hizmet kolu Kültür alanında olup, İnşallah 2013 yılı içerisinde bu hizmet kolumuzda da yetkiyi  alıp, Türkiye’nin tek yetkili Konfederasyonu olacağız. İlçemiz Beyşehir’de de 11 adet hizmet kolundan 8 tanesinde sendikal faaliyet mevcut olup, yaklaşık 1200 üye sayısı ile  bunlardan 7 tanesinde de yetki Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikalardadır. Bu sayı ile Memur-Sen ilçemizin en büyük sivil toplum kuruluşudur.

            Gelinen bu noktada gerçek anlamda sendikacılık yapan Memur-Sen’e bu haklı gururu yaşatan başta Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu  olmak üzere, Genel merkez yöneticilerimize , Konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanları ve genel merkez yöneticilerine, İl ve İlçe başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyelerine , Memur-Sen ailesinin çok değerli üyelerine ve tüm kamu görevlilerine teşekkür eder, camiamıza ve milletimize hayırlı olmasını dilerim.” 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL