ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir, Doğalgazı Bekliyorrr

             BEYŞEHİR – Beyşehir Göl, Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en büyük doğal su gölünü bünyesinde barındıran Beyşehir’de aynı zamanda 88..

Beyşehir, Doğalgazı Bekliyorrr

 

           BEYŞEHİR – Beyşehir Göl, Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en büyük doğal su gölünü bünyesinde barındıran Beyşehir’de aynı zamanda 88 bin 750 hektarlık alanıyla en büyük milli park sahası bulunduğunu vurguladı. “Türkiye’nin en geniş milli parkına sahip Beyşehir’de hala doğalgaz kullanılmıyor olmasını anlamakta güçlük çekmekteyiz” diyen Tan, şunları kaydetti: “Yakın çevresindeki ilçelerde doğalgaz olmasına ve doğalgaz petrol hattı ilçe sınırlarına kadar girmesine rağmen Beyşehir ilçe merkezinin bundan istifade edememesinin üzüntüsünü yaşıyoruz.
          Doğalgaz boru hattı şehir merkezimize 15 kilometre mesafesine kadar gelmişken, hala yöre halkının bundan mahrum kalması anlaşılır bir şey değildir. Artık, bu doğalgazın ilçemize kısa süre içerisinde gelmesini istiyoruz. Bakın, doğalgaz boru hattı şehir merkezine sadece 30 kilometre mesafesi olan komşu ilçemiz Seydişehir’den ilçemiz sınırlarına giriş yaptı, bir cips fabrikamıza kadar geldi. Yani, boru hattı kentimize 15 kilometre mesafeye kadar gelmişken bundan mahrum kalınıyor olması oldukça düşündürücüdür.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL