ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir Gölü Milli Parkı İdare ve Ziyaretçi Tanıtım Merkezi

BEYŞEHİR – Beyşehir’de, yıllardır göl kenarındaki atıl vaziyette bulunan bina ” Beyşehir Gölü Milli Parkı İdare ve Ziyaretçi Tanıtım Merkezi” haline dönüştürüldü.         Konya Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürlüğü,..

Beyşehir Gölü Milli Parkı İdare ve Ziyaretçi Tanıtım Merkezi

BEYŞEHİR – Beyşehir’de, yıllardır göl kenarındaki atıl vaziyette bulunan bina ” Beyşehir Gölü Milli Parkı İdare ve Ziyaretçi Tanıtım Merkezi” haline dönüştürüldü.
        Konya Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürlüğü, Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, Beyşehir Gölü kıyısında Vuslat Parkı içerisinde yer alan metruk binanın, atıl vaziyetinden kurtarılarak, bahçesiyle birlikte Beyşehir Gölü Milli Parkı İdare ve Ziyaretçi Tanıtım Merkezi haline dönüştürüldüğünü söyledi.
        Bu binanın yıllarca değişik kurumlar tarafından Beyşehir’e kazandırılması konusunda yoğun bir çaba gösterildiğini ancak koruma kurullarından gerekli izinlerin çıkarılamaması nedeniyle bunun başarılamadığını hatırlatan Şener, “Biz üç yıl önce bu metruk binanın Milli Parklar Şefliği olarak tahsisini aldık ve tüm kurumlardan izinlerini çıkardık. Güçlendirme, çevre düzenlemesi ve iç mimari taksimatlarını yaptırdık ve bu merkezi ilçemize kazandırdık” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL