ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Birinci grup avlanma dönemi başlıyor

       BEYŞEHİR – Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürlüğü Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, yaptığı açıklamada,  2013-2014 birinci grup av sezonunun bu hafta sonu başlayacağını belirterek,  açılacak..

Birinci grup avlanma dönemi başlıyor

       BEYŞEHİR – Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürlüğü Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, yaptığı açıklamada,  2013-2014 birinci grup av sezonunun bu hafta sonu başlayacağını belirterek,  açılacak sezonda avcıların sadece bıldırcın ve üveyik avlayabileceklerini söyledi. Yeni av sezonu ile ilgili açıklamalarda bulunan Şener, “Merkez Av Komisyonu’nun kararı ile bölgemizde 2013-2014 av dönemi 24 Ağustos Cumartesi günü başlıyor. Birinci grup av sezonunda avcılarımızın avlayacağı av türleri bıldırcın, tahtalı ve üveyiktir. 2013-2014 av sezonunda avcılarımızın avlanma belgesi, avlanma pulu ve avcılık sertifikası olması şarttır. Bu belgeler olmadan kesinlikle ava çıkılması yasaktır. Bu karar Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Merkez Av Komisyonunun kararıdır. Avcılık yapanların mutlak suretle bu belgeleri almaları gerekir. Avcılarımız 1. hafta Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günleri av yapabilirler. Onun dışında av yapmaları yasaktır” dedi.
       2013-2014 av sezonunda bir avcının bir günde en fazla 10 adet bıldırcın veya 8 üveyi k avlayabileceğini de söyleyen Şener,  bu rakamın üzerinde av yapanlar hakkında işlem yapacaklarını belirtti. Bıldırcın avının 24 Ekim 2013 gününe kadar devam edeceğini belirten Şener, avcıların kurallar çerçevesinde avlanmasını istedi.
        Şener,  ava çıkmadan önce avcıların mutlak olarak silah ruhsatı, kulüp üye belgesi ve Orman ve Su İşleri Bakanlığından alınan avlanma kartlarını yanlarına almaları gerektiğini ve ayrıca av yapılan alanların av sahasına açık olup olmadığının bilinmesi, yasaklanan bölgelerde av yapılmamasını kaydetti, “Gerçek avcı yalnız av hayvanlarını vuran değil av yaparken bile doğayı koruyandır” diye de ekledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL