ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Çevre kirliliğine davullu zurnalı tepki

BEYŞEHİR – Beyşehir Birliği, Göl, Doğa ve Çevre Koruma Derneği mensupları, piknik sezonunun açılması ile birlikte Beyşehir Gölü sahil kesiminde ve göl içerisinde yaşanan çevre kirliliğine vatandaşların dikkatini çekmek ve daha..

Çevre kirliliğine davullu zurnalı tepki

BEYŞEHİR – Beyşehir Birliği, Göl, Doğa ve Çevre Koruma Derneği mensupları, piknik sezonunun açılması ile birlikte Beyşehir Gölü sahil kesiminde ve göl içerisinde yaşanan çevre kirliliğine vatandaşların dikkatini çekmek ve daha temiz bir sahil için davullu zurnalı etkinlik düzenledi.

Önce göl kıyılarına gelişigüzel atılan çöp,pet ve içki şişeleri, kağıt, gazete, naylon, plastik gibi atıkları toplayan çevre gönüllüleri, ardından çalan davul zurna eşliğinde oynayarak yaşanan çevre kirliliğine tepki gösterdi.

Beyşehir Birliği, Göl, Doğa ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yörede çevre kirliliği konusuna bugüne kadar yaptıkları tüm uyarı, bilinçlendirme faaliyetleri  ve mücadeleden olumlu netice alamamaları üzerine, farklı bir yaklaşım sergilemek istediklerini söyledi.

Beyşehir’de düğün, nişan ve çeşitli etkinliklerde sanatlarını icra eden davulcuları bu defa da çevreye karşı duyarlılık için göl kenarında bir araya getirdiklerini anlatan Tan, atılan içki şişeleriyle Beyşehir Gölü sahilinin adeta meyhaneyi andırdığını belirterek, “Atılan naylonlar var, ayakkabılar var, poşetler de var, insanın istemediği ne ararsan var. Hangi birini söyleyeyim.Bu göl havzasının her yerinde böyle çevre felaketi var”diye konuştu.

Dernek olarak göl kıyılarında yaşanan çevre kirliliğini bölge halkına yansıtmak amacıyla gelen davul zurna sanatını icra eden isimlere teşekkür eden Tan, “Allah razı olsun, buraya gelerek bizlere yardımcı oldular. Biz de bu etkinliği düzenledik. Bu etkinlikteki amacımız; Çevre Bakanlığı ve DSİ yetkililerinin de dikkatini buraya çekmek, buradaki mezbereliğin kaldırılmasını rica etmek. Beyşehir ve göl sevdalılarından da Allah rızası için daha temiz bir çevre için, doğamızın güzel olması için mücadele etmelerini bekliyoruz.”dedi. Tan,  bu tür etkinliklerle de netice alamadıkları takdirde çevreye duyarlılık adına daha geniş kapsamlı aktivitelerle bu mücadelelerini sürdürmeye kararlı olduklarını kaydetti.

Çevre gönüllüsü Hüseyin Ağrıs ise, Beyşehir Gölü kıyılarına atılan atıkların çevresel kirlilik yarattığını belirterek, “Beyşehir’imizi bunlarla mı öveceğiz. Şu anda yaptığımız protesto yani. Başka bir şey değil; çevre kirliliğine dikkat çekmektir. Bu atıklar hem çevreyi, hem de gölü kirletiyor. Biz de çeşmelerimizden akan bu göl suyunu içiyoruz.“dedi.

Müzisyen Ahmet Yaman ise, genelde düğün, nişan, festival gibi etkinliklerde davul zurna çalarken bu defa ise Beyşehir Gölü sahilinde çevreye karşı duyarlılık adına sanat icra ettiklerini belirterek, “Vatandaşlarımız buralara geldiklerinde temizliğe biraz daha dikkat etseler, böyle pislik olmaz. Lütfen göl kenarına çöp atmasınlar. Biz de davulları bugün onun için çaldık, herkes görsün, duysun istedik.”ifadesini kullandı. (Haber Ali Rıza Önses)

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL