ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Çiftçiden DSİ’ye teşekkür

          BEYŞEHİR – Beyşehir’e bağlı Esence beldesi, Çiuçekler ve Karahisar köylerine ait ekili arazilerin sular altında kalması üzerine DSİ’den medya yolu ile  yardım isteyen yöre çiftçisinin..

Çiftçiden DSİ’ye teşekkür

 

        BEYŞEHİR – Beyşehir’e bağlı Esence beldesi, Çiuçekler ve Karahisar köylerine ait ekili arazilerin sular altında kalması üzerine DSİ’den medya yolu ile  yardım isteyen yöre çiftçisinin talebini yerine getiren DSİ 4.Bölge Müdürlüğü bölgeye bir iş makinesi gönderdi.

İş makinesi tarım alanlarındaki suyu tahliye etmek için 1 metre derinliğinde kanal kazarken, yürütülen çalışmalar ürünü için endişe yaşayan çiftçiyi rahatlattı.

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, yaptığı açıklamada, hububat ekili alanlarının sulardan zarar görmemesi için DSİ’ye müracaat ettiklerini belirterek, “Çiftçimizin sorununu takip ettik. Sağolsun DSİ yetkilileri bölgeye bir iş makinesi gönderdi. Ziraat Odası olarak çiftçimizin her türlü sorununda  daima emrinde ve onlar için seferber olmuş durumdayız. Buradan yetkililerimize teşekkür ediyoruz.”dedi.

Yukarı Esence Köyü Muhtarı Hanefi Ersözlü de, uzun süredir sular altında kalan ekili arazilerinin DSİ’nin gönderdiği iş makinesi sayesinde bu sorundan kurtulacağını belirterek, “Burada geçici bir çalışma yapılarak 1 metre derinliğinde kanal kazıldı. Ekili alanlardaki sular bu kanal sayesinde tahliye oluyor. Tarlalarımızdaki sular bu çalışmanın ardından çekilmeye başladı. Suların tamamen çekilmesinin ardından burada tekrar bir çalışma daha olacak. Sesimize kulak tıkamayarak sorunumuzun çözümüne yardımcı olan DSİ yetkililerine yöre çiftçisi olarak minnettarız”dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL