ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Far avına 4 bin 800 lira ceza

           BEYŞEHİR – Edinilen bilgiye göre, Derbent İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin kaçak avcılığa yönelik bölgede yürüttüğü çalışmalar esnasında, yasak olduğu halde gece otomobil farı ve projektör..

Far avına 4 bin 800 lira ceza

 

         BEYŞEHİR – Edinilen bilgiye göre, Derbent İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin kaçak avcılığa yönelik bölgede yürüttüğü çalışmalar esnasında, yasak olduğu halde gece otomobil farı ve projektör tutarak tavşan avlamak istediği iddia edilen K.B, M.B, B.B. ve N.T. Jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Avcıların avda kullandığı bir otomobil ile ruhsatsız 4 av tüfeği ve projektör ile fişeklere el konuldu. Jandarma ekipleri, ele geçirilen av malzemeleri ve otomobili yasal işlem yapılmak üzere Konya Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürlüğü Beyşehir Milli Parklar Şefliği’ne teslim etti. 4 avcıya Milli Parklar Şefliği tarafından kişi başı bin 200 olmak üzere toplam 4 bin 800 liralık para cezası uygulandığı bildirildi.
         Öte yandan, Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Beyşehir Milli Parklar Şefliği tarafından hafta sonu Beyşehir ve Hüyük ilçelerinde kaçak avlanmaya yönelik yapılan denetim ve kontrollerde usulsüz avlandığı ileri sürülen 17 kişi yakalandı. Kişilerin, avcı belgesi olmadan ve avda yasak olduğu halde otomatik takozsuz tüfek kullandığı ileri sürüldü. Av tüfeklerine el konulurken, avcılara kişi başı 500 liralık idari para cezası uygulandığı belirtildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL