ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Hanlarımız turizme kazandırılıyor

             BEYŞEHİR- Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen İpekyolu güzergahı üzerinde bulunan hanların turizme kazandırılması ve İpekyolu’nun canlandırılması projesi kapsamında..

Hanlarımız turizme kazandırılıyor

 

           BEYŞEHİR- Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen İpekyolu güzergahı üzerinde bulunan hanların turizme kazandırılması ve İpekyolu’nun canlandırılması projesi kapsamında oluşturulan heyet  Beyşehir ilçesinde bulunan tarihi Eşrefoğlu Camisi’nde incelemelerde bulundu. 
           Tarihi mekan hakkında cami imam hatibi İsmail Efe’den bilgi alan heyet, Eşrefoğlu Camisi’ne hayran kaldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Projeler Genel Koordinatörü Fahri Atasoy, ziyaretin ardından İpekyolu üzerinde yürütülen proje çalışmaları hakkında gazetecilere bilgi verdi.
            Bakanlık olarak İpek  yolu projesi üzerinde çalıştıklarını ve bu vesile ile bölgeye geldiklerini aktaran Atasoy, İpekyolu’ndaki kültür mirasının tanıtılması, değerlendirilmesi ve turizme kazandırılması için taraftarları çoğaltmaya ve konuyu gündeme getirmeye çalıştıklarını belirtti.
             Meramlarının herkesi bu işin içine katarak sahiplenmeyi artırmak olduğunu ve uzun süredir bunun hedefleri arasında yer aldığını anlatan Atasoy, “Belediye başkanımız bakanlığa geldiğinde Beyşehir’in değerinin yerinde görülüp incelenmesi için davet etmişti. Çok geç bir ziyaret olmuştu bizim için. Hele Eşrefoğlu Camisi’ni gördükten sonra ben iyice hayıflandım; muhteşem bir eser. Türkiye’nin muhteşem kültür miraslarından birisi. Tabi bu yapının arkasında muhteşem bir medeniyet, matematik, bilgi ve estetik var. Bunların hepsini biz İpekyolu konsepti bağlamı içerisinde sunmak istiyoruz, tanıtmak istiyoruz dünyaya. Ve öncelikle Türkiye’ye sunmak gerekiyor. Çünkü, biz Ankara’da oturan insanlar dahil olmak üzere pek çok kişi bunun kıymetinin farkında değil. Görmeyince de anlaşılmıyor. Ben hep fotoğraflarından ve sunumlarından görmüştüm. Sunumların ve fotoğrafların da çok ötesinde muhteşem bir eser ile karşı karşıya kaldım. Çok da heyecanlandım. Bu mesaj iletilebilirse, Türkiye’de herkesin öncelikli olarak bütün işini gücünü bırakıp buraya gelmesini hasleten tavsiye ederim. “
             Proje heyeti, daha sonra göl kıyısında inceleme yaptı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL