ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Hastanede dijital röntgen devri

         BEYŞEHİR – Röntgen Teknisyeni Murat Parlar, yeni cihazın sağladığı en büyük avantajlardan birisinin çekim tekrarını minimum düzeye indirmesi olduğunu belirterek, “Daha önce röntgen filmlerinin yanma olasılığı..

Hastanede dijital röntgen devri

         BEYŞEHİR – Röntgen Teknisyeni Murat Parlar, yeni cihazın sağladığı en büyük avantajlardan birisinin çekim tekrarını minimum düzeye indirmesi olduğunu belirterek, “Daha önce röntgen filmlerinin yanma olasılığı bulunuyordu ve film yanınca hastanın röntgeni tekrar tekrar çekilebiliyordu. Şimdi tek çekimle istenilen en güzel sonuç elde edilebilirken,  hastalar daha az radyasyona maruz kalacak”dedi.

        Yeni sistemle röntgen filmine ihtiyaç duyulmadığını aktaran Parlar, film banyosuna da ihtiyaç kalmadığı için personelin kimyasal madde ile temas etmediğine vurgu yaptı. Cihazla çekilen röntgenin röntgen kasetlerine aktarılarak basit bir işlemle sanal ortama dahil edildiğini, hastane içerisindeki ağ bağlantısı aracılığıyla da hastanın muayene olduğu hekimin bilgisayarına gönderildiğini belirten Parlar, şu bilgileri verdi: “Yeni sistem, hastaları film taşıma derdinden de kurtarıyor. Röntgen hizmetlerine olağanüstü bir hız kazandıran cihazlarımız, depolama ve arşivleme de yapabildiği için gerekli durumlarda sonuçlar yeniden çıkarılabiliyor. Sonuç üzerinde zum yapabilme özelliği ile en küçük kırık ve çatlaklar bile gözden kaçmıyor. Gerekli durumlarda cihazın termal printeri ile sonuçlar filmlere basılabiliyor ve bir üst merkeze gitmeyi düşünün hastalarımıza CD ortamına aktarıp verme imkanımız da bulunuyor”dedi.
        Parlar, yeni teknolojiye uyumlu röntgen çekebilen cihazın, hastanın bekleme süresini azaltırken, görüntü kalitesini yükselttiğini de söyledi. Hastanın standart soyunma sürecinin hemen ardından başlayan çekimle ekrana gelen görüntünün geliş süresinin 10 saniye olduğunu da vurgulayan Parlar, “Biz doktorun önüne röntgen görüntüsünün gelme süresini 20 dakika olarak öngörüyoruz. Ama acil çekimlerde burada direk görüntü doktorun ekrana gelebiliyor. Doktor görüntüyü istediği şekilde zum yapıp büyütebiliyor. Şüphelendiği kısımlarda oynama yapabiliyor.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL