ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Hocalı Katliamında Hayatını Kaybedenler Anıldı

            BEYŞEHİR –  Beyşehir Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, katliamın 21. yıldönümü nedeniyle düzenlediği programda, hayatını kaybeden Azerbaycan Türkleri’ni andı.        ..

Hocalı Katliamında Hayatını Kaybedenler Anıldı

 

          BEYŞEHİR –  Beyşehir Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, katliamın 21. yıldönümü nedeniyle düzenlediği programda, hayatını kaybeden Azerbaycan Türkleri’ni andı.
          Vakıf üyelerinin yer aldığı topluluk, ellerinde taşıdıkları Hocalı Katliamında yaşanan dramı anlatan fotoğraf ve dövizlerle birlikte basın açıklaması yapacakları Anıt meydanına geldi. Ellerindeki Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla tekbir sesleri altında meydanda buluşan topluluk, açıklama yaptı. Hocalı Katliamında yaşamını kaybedenler ve şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yapılan açıklamada, Hocalı’nın insanlık tarihine Ermenistan tarafından yazılmış kara bir sayfa olduğu bildirildi. Açıklamada, “Azerbaycan Türkler’ine karşı yapılan bu katliamın acılarını kardeş Türk milleti olarak yüreğimizde hissediyor ve bu katliamı kınıyoruz. Hocalı Katliamı, insanlığın bugün ve gelecekte dersler çıkartması ve bu güne kadar gösterdiği tepki konusunda bir vicdan muhasebesi yapması gereken önemli bir olaydır. Büyük Türk milleti en temel insanı ve vicdanı değerleri yok sayan, böyle bir hukuksuz eylemin öğrenilmesine ve faillerinin adalet önüne çıkarılmasına yönelik, haklı mücadelesinde Azerbaycan’a destek vermeye devam etmektedir.”

Topluluk, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL