ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Keneye Karşı ‘Yaz’ Alarmı!

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Normal Tablo”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Times New Roman”; mso-ansi-language:#0400;..

Keneye Karşı ‘Yaz’ Alarmı!

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal Tablo”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesinde yaz mevsiminin gelmesi ve kenelerin ortaya çıkması ile birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı alınan tedbir ve önlemler artırılıyor.

Beyşehir İlçe Sağlık Grup Başkanlığı, piknik sezonunun gelmesi ile beraber birinci öncelikli riskli bölge olan ilçeye bağlı Kurucuova beldesinde keneye karşı önlemler kapsamında önümüzdeki günlerde 7 yaşından büyük herkese içerisinde bir çift eldiven, kene çıkartma kartı ve bilgilendirme broşürünün yer aldığı kene koruma ve eğitim setlerinden dağıtmaya başlayacak.

Beyşehir İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr.Durmuş Ali Aslanlar, yaptığı açıklamada, ilçede Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı açısından birinci öncelikli risk bölgesi olan Kurucuova kasabasındaki vatandaşlara sözkonusu hastalık konusunda bilgi vermek üzere 1 doktor, 2 sağlık memuru ve 1 ebe görevlendirilmesi yapıldığını belirtti.

Görevlendirilen sağlık personelinin kasaba içerisindeki 2 mahallede ev ev dolaşmak suretiyle 340 haneye ziyaret gerçekleştirdiğini kaydeden Dr.Aslanlar, şu bilgileri verdi:

“Ziyaret edilen hane halkına KKKA hastalığı, bulaşma yolları, vücuda kene tutunmasına karşı alınacak önlemler ve vücuda kene tutunması halinde nasıl hareket edileceğine dair yüz yüze eğitimler verilmiştir. Ayrıca, bununla ilgili bilgilendirme notu dağıtılmıştır. Ziyaretlerimiz esnasında evinde bulunmayanlra yönelik olarak Belediye hizmet binası girişine, bakkal ve kahvehanelere bilgi notları ve uyarıcı broşürler asılmıştır. Hane ziyaretlerinin yanısıra düğün salonuna toplanan vatandaşlara KKKA hastalığının bulaşma yolları, hastalık belirtileri ve vücuda kene tutunması halinde nasıl hareket edileceğine dair eğitim verilmiştir.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL