ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Konvoylara “dur” kampanyası

  Beyşehir Kaymakamlığı Trafik Komisyonu tarafından yürütülecek proje ile ilgili olarak proje ortakları arasında Beyşehir Belediyesi ve Askerlik Şubesi Başkanlıkları,İlçe Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Beyşehir’de bulunan fakülte dekanlığı ve yüksekokul..

Konvoylara “dur” kampanyası

 

Beyşehir Kaymakamlığı Trafik Komisyonu tarafından yürütülecek proje ile ilgili olarak proje ortakları arasında Beyşehir Belediyesi ve Askerlik Şubesi Başkanlıkları,İlçe Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Beyşehir’de bulunan fakülte dekanlığı ve yüksekokul müdürlükleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Beyşehir Ticaret Odası,Beyşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası yer alıyor.

Beyşehir Ticaret Odası konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya başkanlık eden Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından proje haline getirilerek hazırlanan kampanya hakkında bilgiler verdi.

Beyşehir genelinde düğün, sünnet, sportif ve asker uğurlama etkinliklerinin yoğun ve çok katılımlı şekilde yapılmakta olduğunu vurgulayan Başıbüyük, bu katılımlarda ise uzun araç konvoyu düzenleme, yaya ve sürücüleri taciz edip hayatlarını tehlikeye düşürme, çıkan gürültüler neticesinde yaşlı, çocuk ve hastalara rahatsızlık verme gibi bazı olumsuzlukların yaşandığına şahit olunduğunu belirtti.

CEZADAN ÖNCE BİLİNÇLENDİRME VE FARKINDALIK…

Bu tür olumsuzlukların 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nda cezai müeyyidesi olduğunu anımsatan Başıbüyük, bunun da uygulanması gerektiğini kaydetti. Başıbüyük, cezai müeyyidelerden önce halkın bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturularak, üst seviyede duyarlı hale getirilmesi konusuna öncelik vermekte olduklarına işaret ederek, şunlara yer verdi:

“Biliyoruz ki, düğün ve sünnet törenlerimiz toplumumuzun öteden beri süre getirdiği geleneklerimizdir. Bu geleneklerimizi yaşatmak, milli kültürümüzü yaşatmak açısından önemlidir. 

Hakeza askerlik, her erkek Türk vatandaşının yapmaktan gurur duyduğu bir hak ve sorumluluktur. Sorumluluğun ötesinde bir vatan borcudur. Ebeveynlerimiz asker anası ve babası olmaktan gurur duyarlar ve evlatlarını en güzel şekilde Peygamber Ocağı’na uğurlarlar.

SEVİNİRKEN BAŞKALARI RAHATSIZ OLMASIN…

Gençlerin evlenirken ve askerlerimizi uğurlarken yakınlarının sevinçlerini ve coşkularını anlıyoruz. Elbette vatani görevlerini yapmaya davul ve zurnayla, dualarla mevlidlerle gönderdiğimiz gençlerimizi sıradan yolcular gibi uğurlamayacağız. Onları vatani görevlerini yapmaya gönderirken coşkumuzu, sevincimizi ifade edeceğiz. Elbette sünnet ve düğünlerde, galibiyetle sonuçlanan maçlarda sevineceğiz. Ama bu gerekçelerden hiçbiri başka insanları rahatsız etmeyi onların hayatını tehlikeye atmayı, çevre kirliliği oluşturmayı ve ekonomik zarar oluşturan trafik kazasına sebep olmayı haklı çıkarmaz. Ancak bu sevinç sonrası oluşan konvoylarda büyük kalabalıklar oluşmakta ve karmaşalar yaşanmaktadır. Trafik kuralları maalesef ihlal edilmekte, yaralanmalar hatta ölümle sonuçlanan kazalar olmaktadır. Üzülerek ifade etmeliyiz ki yaşanan kazalar her yıl gittikçe artmaktadır.

“RAHATSIZLIĞIMIZ; TÖRENLERDEKİ AŞIRILIKLARDIR”

Ayrıca, etrafta yaşayan insan, esnaf, eğitim gören öğrenciler ve birçok insan büyük rahatsızlık duymaktadır. Halkımız ve sorumluluk mevkiindeki görevlilerimiz sınırı aşmayan, çevreye rahatsızlık vermeyen etkinliklerden elbette rahatsız değildir. Rahatsızlığımız ve sıkıntımız; bu törenlerdeki aşırılıklar ve bilinçsiz davranışlardır.

Bu olumsuzluklar ve sıkıntılar önlenemez değildir.  Bu sebeple bu konularda halkımızın bilinçlendirilmesi, ebeveynlerinin duyarlı davranmalarının sağlanması gerekir.

BAŞIBÜYÜK HALKA SESLENDİ: “ÖLÇÜYÜ KAÇIRMALAYIM”DEDİ

İlçemiz halkına sesleniyorum; ellerine kınalar yakarak kutsal vatani görevlerine dualarla gönderdiğimiz gençlerimizi uğurlama törenlerinde ölçüyü kaçırmayalım.

Evlendirdiğimiz gençlerin mutlu günlerini konvoylar düzenleyerek tedirginliğe ve acıya dönüştürmeyelim. Kaza ve ölümlere yol açan konvoylar düzenlemeyelim. Korna ve benzeri aletlerle çevreye rahatsızlık vermekten kaçınalım. Sorumlu vatandaşlar olarak, kamu düzeninin korunmasında el birliğiyle hareket edelim.

BASINA DESTEK ÇAĞRISI…

 Eğitimcilerimiz, okullarda bu konuyu işleyerek bizlere yardımcı olmalı, din görevlilerimiz vaaz ve hutbelerinde konunun ahlaki ve toplumsal yönüne eğilmelidir. Basınımız, konunun önemine dikkat çeken haberler ve yazılarla kamuoyunun bilinçlenmesini sağlamalıdır.Huzuru bozmayan sevgi, saygı, hakkaniyet ve nezaket kurallarına uygun yapılan kutlamalara gönülden katılıyoruz. Topluma ve kendimize zarar veren kutlama, tören ve uğurlamalara ise ‘dur’ diyoruz. ‘Gürültüye, karmaşaya hayır, huzura ve mutluluğa ‘evet’ diyoruz.”

KAMPANYA 1,5 YIL SÜRECEK, HEDEFTE KONVOYLARIN TAMAMEN KALDIRILMASI VAR…

Kaymakam Başıbüyük,başlattıkları kampanyanın uzun vadeli bir proje olduğunu da kaydederken,bu sürenin yaklaşık 1,5 yıl olduğunu ve 2013 yılı Ekim ayına kadar süreceğini belirtirken, “Bu yıl ve önümüzdeki yıl sezonunu da kapsayacak. Bu yıl inşallah belirli bir mesafe kat edeceğiz. Önümüzdeki yıl bu konvoy işini tamamen bitirmeyi hedefliyoruz.”dedi.

YÖNETMEN ATALAY TAŞDİKEN DE TOPLANTIDA…

Toplantıya Garnizon Komutanı Binbaşı Taner Başpınar, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, İlçe Emniyet Müdür Vekili Başkomiser Sefa Mercan, üniversite, eğitim camiası, sivil toplum örgütü, müftülük temsilcileri ve bazı kurum amirleri katıldı.Toplantıya sonradan katılan Beyşehirli yönetmen Atalay Taşdiken de,söz verilmesi üzerine kampanya  hakkındaki görüş ve düşüncelerini dile getirdi, nihai hedefe ulaşabilmek için bu konuda müftülüğün başlatacağı çalışmaların önemine dikkat çekti. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL