ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Lise Sonlara kötü haber!

       Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, lise son sınıf öğrencilerine veli onayıyla verilen 25 günlük izin uygulamasını kaldırdı. Eğitimi aksatan uygulama       Hürriyet’in haberine göre; Dinçer, Milli Eğitim..

Lise Sonlara kötü haber!

 

     Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, lise son sınıf öğrencilerine veli onayıyla verilen 25 günlük izin uygulamasını kaldırdı.
Eğitimi aksatan uygulama
      Hürriyet’in haberine göre; Dinçer, Milli Eğitim Eski Bakanı Hüseyin Çelik döneminde uygulanmaya başlanan ve Eski Bakan Nimet Çubukçu’nun da devam ettirdiği izin uygulamasına son verdi. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, kararın gerekçesini, “Yönetmelik neyi gerektiriyorsa artık o şekilde bir uygulama yapacağız. Eğitimi aksatan uygulamalar kural haline getirilemez. İstisnai durumlar dışında artık öğrencilere fazladan izin verilmeyecek” dediler. 
       Önceki yıllarda sınavlardan önce yayınlanan genelgelerde, 25 günlük ek iznin öğrencilere moral vereceğine dikkat çekiliyordu.
       Öğrenciler ise bu karara oldukça tepkili. bu açıklama eğitim öğretimin başladığı zamanda yapılsa bir sıkıntı yok, ama zaten devamsızlıklar 20 günü geçmiş o zaman yapılıyor. şimdi geriye dönük nasıl bir uygulama olacak? Sayın Bakanımız  en azından bu yıl uygulamayı erteleyebilir, değilse bu sene liselerden mezun olacak öğrenci bulamayacak.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL