ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Nakillerde hayvan refahı kursu

BEYŞEHİR-Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde, ‘hayvanların nakilleri sırasında refahı ve korunması’ ile ‘canlı hayvan ticareti yapan satıcıların çalışma ve denetmenmesi’ ile ilgili usul ve esasları belirleyen yönetmelikler kapsamında..

Nakillerde hayvan refahı kursu

BEYŞEHİR-Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde, ‘hayvanların nakilleri sırasında refahı ve korunması’ ile ‘canlı hayvan ticareti yapan satıcıların çalışma ve denetmenmesi’ ile ilgili usul ve esasları belirleyen yönetmelikler kapsamında hayvan üreticilerine kurs verildiği bildirildi.

Beyşehir Tarım İlçe, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Veteriner Hekim Nurettin Karşıyaka, yaptığı açıklamada, hayvanların nakilleri sırasında refahı ve yönetmeliği ile canlı hayvan ticareti yapan satıcıların çalışma usul ve denetlenmesi ile ilgili usul ve esasları belirleyen yönetmeliklerin, geçiş sürecini öngören maddelerinin 2014 yılı başında yürürlüğe girecek olmasından dolayı yetiştiricileri bilgilendirmek ve eğitim vermek amacıyla bu kursun düzenlendiğini söyledi.

Konunun önemine dikkat çeken Karşıyaka, besici ve nakilcilerin kendilerine anlatılan hususlara riayet etmeleri gerektiğini belirtti.

Karşıyaka, kursta hayvan yetiştiricilerine canlı hayvan ticareti yapan satıcıların çalışma ve denetlenmesi ile ilgili usul ve esaslar; hayvanların nakliyesinde hayvan davranışları ve muamelenin stres ve et kalitesi üzerine etkisi, hayvanların nakilleri sırasında refahı ve korunması konularında eğitim verildiğini söyledi.

Karşıyaka, kurs sonunda katılımcı 20 üreticiden 18’inin başarı göstererek sürücü bakıcı yetki belgesi almaya hak kazandığını sözlerine ekledi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL