ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Öğrencilerden Örnek Davranış

        BEYŞEHİR – SÜ Beyşehir Kuş Gözlem Topluluğu’na mensup öğrenciler, Beyşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği organizasyonda, temizlik çalışmalarına Beyşehir Kredi ve Yurtlar Kurumu önünden..

Öğrencilerden Örnek Davranış

        BEYŞEHİR – SÜ Beyşehir Kuş Gözlem Topluluğu’na mensup öğrenciler, Beyşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği organizasyonda, temizlik çalışmalarına Beyşehir Kredi ve Yurtlar Kurumu önünden başladı. Ali Akkanat Kampüsü önündeki ana yoldan yürüyerek Beyşehir Gölü sahiline kadar inen üniversite öğrencileri, kıyıda göze hoş gelmeyen çöp ve katı atıkları tek tek topladı. Göl kenarındaki Vuslat Parkı’nda da devam eden temizlik çalışmalarında öğrencilerin en çok yakındığı konu, sahil kesimde atıkların atılacağı çöp konteynerlerinin olmaması oldu. Öğrenciler belediye yetkililerinden kıyı kesimlerde de çöp konteynerlerinin bulundurmasını istedi. İlk 1,5 kilometrelik güzergahta göl ve sahilden toplanan 3 torba dolusu içki şişesini gazetecilere gösteren öğrenciler, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü Milli Parkı’ndaki çevre ve doğa tahribatına dikkat çekti. SÜ Beyşehir Kuş Gözlem Topluluğu Başkanı Ali Çapaş, temizlik çalışması yürüttükleri 3 kilometrelik güzergahta yolun sağlı sollu her yanını taradıklarını belirterek, “Kıyı ve yol boyunca ne bulursak topladık. Plastik, naylon, kağıt, karton gibi atıkları ayrı ayrı poşetlerde bir araya getirdik. Hoş olmayan görüntüler yaşanıyor kıyılarımızda. Halkımızdan çevreye ve doğaya karşı biraz daha duyarlılık bekliyoruz. Bu çalışmalara da herkesin bir katkısının olmasını istiyoruz. 1,5 kilometrelik güzergahta bir traktör römorku dolusu çöp topladık, daha da devam ediyoruz” dedi.

Beyşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Metin Öz ise, üniversite öğrencilerinin düzenlediği kampanyaya destek verdiklerini belirterek, “İnşallah ilköğretim okulu ve lise öğrencilerinin de arasında olacağı daha büyük bir organizasyonu Mayıs ayı içerisinde tekrarlayacağız. Burada öğrenci arkadaşlarımızın yakındığı çöp konteyneri konusunda, burası gezi alanı olmadığı ve ana yol güzergahı olduğu için koyamıyoruz. Ama, ondan önce halkımızın özellikle araçlarıyla geçen vatandaşlarımızın çöplerini sahil kenarına atmaması çok önemli, biraz ilerlediklerinde şehir merkezinde her köşe başında bir çöp konteyneri olduğunu görecekler” diye konuştu. Çevre ve doğa kirliliği konusunda Avrupa’yı örnek gösteren Öz, “Avrupa insanı, çevresini, doğasını temiz tutuyor. Orada yaşayan insanlar temiz yaşıyorsa, biz de neden temiz olmayalım, çevremiz doğamız temiz olmasın” şeklinde konuştu. Göl kıyısına atılan içki şişeleri konusuna da değinen Öz, “Araçla geçerken buralara cam şişeleri atmasınlar” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL