ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Örnek okul!

BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesinde bir ortaokulda bir proje kapsamında başlatılan ödüllü kitap okuma kampanyası büyük ilgi gördü.  Beyşehir ilçesinde Beytepe Ortaokulu Müdürü Süleyman Siper, öğrencilere küçük yaşlardan itibaren kitap okuma alışkanlığı kazandırabilmek..

Örnek okul!

BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesinde bir ortaokulda bir proje kapsamında başlatılan ödüllü kitap okuma kampanyası büyük ilgi gördü. 

Beyşehir ilçesinde Beytepe Ortaokulu Müdürü Süleyman Siper, öğrencilere küçük yaşlardan itibaren kitap okuma alışkanlığı kazandırabilmek amacıyla eğitim yılı başında uygulamaya koydukları kampanyanın okulda büyük bir heyecan ve istekle sürdüğünü söyledi. Siper, “Bu çocuklara okuma alışkanlığı kazandırabilirsek, ilerleyen zamanlarda okuyan bir toplum olma özelliğini kazanabilirler, amaç ve hedefiyle, okulumuz öğretmenleriyle birlikte bu kampanyayı başlattık” dedi.

OKULDA HAYAT DURDURAN KAMPANYA
Kampanya çerçevesinde sene başından bu yana her gün 20 dakika süreyle okulda kitap okunduğunu belirten Siper, “Ben, müdür yardımcısı ve hizmetli arkadaşlar, öğretmenlerimiz ve okuldaki öğrencilerimizin tamamı bu uygulamaya katılıyor. Daha doğrusu, 20 dakika süresince bizim okulumuzda hayat durur, herkes aynı anda kitap okur” diye konuştu.
Bu kampanyayı evlere de yaymak istediklerini ve birçok öğrenci velisinin de duyarlılık göstererek kampanyaya sahip çıktığını kaydeden Siper, “Onlar da çocuklarıyla beraber okumaya başladı ve gördük ki, çocuklarımızda gün be gün okumaya karşı bir sevgi, okumayı sevme, benimseme, okuma isteği noktasında bir uyanış olduğunu çok net gözlemleyebildik. Öyle ki, 3 aylık süre zarfında 20’yi aşkın kitap okuyan çocuklarımız oldu. Bu kampanya konusunda kararlıyız, yılsonuna kadar sürdüreceğiz. Bundan sonraki senelerde de bu konuda taviz vermeden uygulamayı devam ettirmeyi düşünüyoruz. Bu vesileyle örnek bir okul olmak istiyoruz. Ayrıca, bu anlamda okuma noktasında kazanabildiğimiz çocuklar sayesinde de bizim için maksat hasıl olmuş, emeğimizin karşılığını almışız demektir” ifadesini kullandı.

EN ÇOK KİTAP OKUYANA ÖDÜL
Kampanyayı başlatırken, ‘Marifet iltifata tabi’ diyerek öğrencilere teşvik olması bakımından ödül uygulaması da getirdiklerini anlatan Siper, “Birinci dönem sonu karne döneminde ve yılsonu olmak üzere iki etapta her sınıftan en çok kitap okuyan üç çocuğumuzu ödüllendireceğiz. Yılsonunda da okuldan en çok okuyan çocuğumuzu özel olarak ödüllendireceğiz. Bu manada ödül noktası da öğrencilerimiz tarafından kabul gördü. Biz dönem ve yılsonunda beklentimizin üzerinde bir geri dönüşüm olacağına inanıyoruz” dedi.
Okul kütüphanesinde yeteri kadar kitap ve kaynak olmasına rağmen kaynak noktasında bir sıkıntı çekmemek için öğretmenlerle sene başında bir çalışma yaptıklarını, öğrencilerin seviyesine uygun okula kitapların takviyesini de yaptıklarını aktaran Siper, kitap ve kaynak noktasında sıkıntılarının olmadığını dile getirdi.
Sınıf Öğretmeni Mustafa Salmanlı ise, okulda öğrenciler ve personel de dahil herkesin belirlenen okuma saatinde 20 dakikayı kitap okuyarak geçirdiğini belirterek, “Türk toplumu dünya devletleri arasında okumayı fazla sevmeyen bir toplum. Bundan dolayı bu projeyi ve kampanyayı önemsiyorum. İnanıyorum ki, bu projeyle birlikte tüm okuldaki öğrencilerimiz kitap okuma alışkanlığı kazanacaklar ve en önemli edinimi kazanmış olacaklar bu okuldan” diye konuştu.

TÜM VELİLERE KİTAP OKUMA ÇAĞRISI
Beytepe Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Hülya Kandemir de, fırsat buldukça kampanyaya destek vermek için okula gelerek öğrenciler arasında kitap okuduğunu ifade ederek, evde de öğrenci olan kızıyla birlikte sürekli kitap okuduklarını söyledi. Kandemir, tüm velilere de kitap okuması çağrısında bulunurken, “İnsan bazı şeyleri kitap okuyarak öğreniyor. Eşim bazen soruyor, ‘nereden biliyorsun’ diyor. ‘Okuyorum, okuyarak öğreniyorum” diyorum” şeklinde konuştu.
Okulda öğrenim gören öğrenciler ise, “Bir hafta birinci ders, bir hafta geçtikten sonra ikinci ders, diğer haftalarda ise üçüncü ve dördüncü derslerin başında ilk 20 dakika kitap okuyoruz. Yani dönüşümlü bir kampanya ve bu proje sayesinde kitap okuma alışkanlığı kazandık. Ayrıca, hızlı ve güzel okuma alışkanlığımız gelişti. Bu uygulama çok hoş ve güzel oldu. Evde de ailelerimizle birlikte okumaya başladık” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL