ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Pamukkale değil, Beyşehir

     BEYŞEHİR – Hava sıcaklığını eksi 8 ile 10 dereceye kadar düştüğü Türkiye’nin önemli tatlı su ürünü üretim merkezlerinden Beyşehir Gölü bir süre önce buz tutarak tamamen dondu. İlerleyen..

Pamukkale değil, Beyşehir

     BEYŞEHİR – Hava sıcaklığını eksi 8 ile 10 dereceye kadar düştüğü Türkiye’nin önemli tatlı su ürünü üretim merkezlerinden Beyşehir Gölü bir süre önce buz tutarak tamamen dondu. İlerleyen zamanlarda açıktaki buzlar eridi ama hala kıyı kesimler buzlarla kaplı durumda.

Beyşehirli balıkçılar gölün donması ve ağır kış şartları nedeniyle haftalardır avlanmaya çıkamıyor.

Tekneleri kıyıda mahsur kalan ekmeğini balıkçılıktan kazanan balıkçılar zor günler geçiriyor. Balıkçılar, buzların eridiği kesim olan Karadiken Köyü limanında avlanmaya çıkacağı günleri beklerken limana geldiklerinde ilginç bir manzarayla karşılaştı.

Kıyıda teknelerinin ve su içerisinde kalan ağaçları buz tutmuş halde gören balıkçılar, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bazı teknelerin ise ağır kış şartları ve fırtınadan batarak parçalandığını gören balıkçılar, kara kara düşünmeye başladı.

Beyşehirli balıkçı Abdullah Kurt, “Burası Sibirya değil Beyşehir’ diyerek balıkçı teknelerinin içerisindeki durumunu gösterirken, “Balıkçı barınağının halini görüyorsunuz. Kış şartlarının ağır geçmesinden dolayı bazı teknelerimiz parçalanmış. Burada bazı teknelerimiz ve ağaçlar buz tutmuş. İlk kez böyle bir manzara ile karşı karşıya kalıyoruz. Balıkçılar olarak bu sene çok zor durumdayız.”dedi.

Beyşehir Gölü’nde aşırı yağış ve karların erimesinin ardından su seviyesinin de gözle görülür şekilde yükseldiğini belirten Kurt, bundan dolayı balıkçı barınağının da sular altında kaldığını belirterek, “Tekneler burada sağa sola dağılmış vaziyette. Beyşehir Gölü buz tuttu, 20-25 gündür balığa çıkılamadı. Göldeki buzlar bir kesimde açıldı, kazı kesimlerde ise don sürüyor. Bundan dolayı avlanmaya çıkamayınca vatandaşlarımız da göl balığına hasret kaldı. Önümüzdeki günlerde ise avlanma yasağı başlayacak.”diye konuştu.

Beyşehir Gölü Karkadiken sahilinde tekneler üzerinde ve ağaç dallarında oluşan buz sarkıtları ilginç görüntüler oluştururken, balıkçılara destek olmak isteyen off-road tutkunları ise buz tutan kesimlerde araçlarıyla gösteri yaptı. Araçlarla göl üzerine çıkarak buzları kırmaya çalışan arazi aracı tutkunları, buzların daha kolay çözülüp balıkçıların tekrar avlanmaya başlaması için kıyıda bir araya geldiklerini söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL