ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Rahvan atları Beyşehir’de koşacak

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesi Atlı Spor Kulübü Başkanı Erdal Poyraz, bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilecek Geleneksel Rahvan At Yarışları’nın 7 Temmuz Pazar günü Soğla’daki yarış sahasında yapılacağını belirtti. Parkurda, baş, baş..

Rahvan atları Beyşehir’de koşacak

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesi Atlı Spor Kulübü Başkanı Erdal Poyraz, bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilecek Geleneksel Rahvan At Yarışları’nın 7 Temmuz Pazar günü Soğla’daki yarış sahasında yapılacağını belirtti. Parkurda, baş, baş altı, büyük ve küçük orta, tay, İngiliz ve Arap atları kategorilerinde yapılacak yarışlara Konya’nın yanı sıra Erzurum, Ordu, Samsun, Amasya, Çorum, Bursa, Balıkesir, Kütahya, Manisa, İzmir, Aydın, Denizli, Isparta, Antalya, Kayseri, Muğla ve Bolu illerinden çok sayıda rahvan atının katılacağını belirtti. Beyşehir atçılığının tarihteki yerine vurgu yapan Poyraz, bunu günümüzde de yaşatmak istediklerini ifade etti.
Selçuklunun savaş atlarının yetiştirildiği Beyşehir’in Osmanlılar döneminde de dünyanın en iyi rahvan atlarının yetiştiği bir merkez olduğunu kaydeden Poyraz, festival kapsamında düzenlenecek yarışlara Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı’nın da destek verdiğini, yarışlarda dereceye giren atların sahiplerine kupa ve para ödülü verileceğini dile getirdi. Rahvan at yarışlarının özelliğinden de bahseden ve yurdun birçok ilinde gerçekleştirildiğini aktaran Poyraz, “Bu yarışlara katılan atlarımızın 2 turluk mesafe içerisinde 3 defadan fazla bozmadan koşması gerekiyor. Ayrıca 30 metre mesafe kuralı da var. Aksi halde yarışlardan diskalifiye ediliyor “dedi.

Poyraz, düzenlenecek yarışlara Beyşehir’den de rahvan atların katılacağını, yarışta koşacak atlara her gün idmanlarının aksatılmadan yaptırıldığını belirterek, “Rahvan atlarımızı her gün gezdiriyor, yürütüyoruz. Haftada bir gün ise istirahat ettiriyoruz. Yarışlara idman programını aksatmadan hazırlıyoruz. Bu yıl yine yarış parkurunun iddialı ve oldukça çekişmeli bir yarışa sahne olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL