ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Rekor doluluk!

      BEYŞEHİR- Beyşehir Gölü gibi Konya’nın diğer göl ve barajlarına da adeta bereket akıyor. Göl ve barajlardaki su seviyesini rekor düzeye ulaştığı açıklandı.Beyşehir Gölü, Altınapa, Apa, May, Suğla,..

Rekor doluluk!

 

    BEYŞEHİR- Beyşehir Gölü gibi Konya’nın diğer göl ve barajlarına da adeta bereket akıyor. Göl ve barajlardaki su seviyesini rekor düzeye ulaştığı açıklandı.Beyşehir Gölü, Altınapa, Apa, May, Suğla, Hotamış Sille, Çavuşcu baraj ve göllerinde su seviyesi rekor düzeye ulaştı. Sulak alanlardaki doluluk, taşma noktasına gelince uzun yıllardır tahliye yapılmayan kanallardan su tahliyesi yapılmaya başlandı.

Beyşehir Gölü’nün  bu yıl maksimum su oranına ulaştığı belirtilirken, şu an gölde 4.6 milyar metreküp su bulunduğu,  bu durumun Beyşehir Gölü için rekor anlamına geldiği vurgulanırken, 600 milyon metreküp daha su alabilecek kapasiteye sahip olduğu kaydedildi.

        Kurak geçen bir dönemin ardından geçtiğimiz yıl yağışların iyi olması nedeniyle Konya genelindeki baraj ve göllerdeki doluluk oranı artmıştı. Geçtiğimiz yılın sonbahar döneminde yağmur şeklinde düşen yağışların mevsim normallerinin üzerinde olması ve kışın da yine mevsim normallerinin üzerinde kar yağması nedeniyle bu doluluk oranı korunmuştu. Hava sıcaklıklarının artmasına ve aralıklarla esen lodos rüzgarına bağlı olarak ise kar suları baraj ve göllerdeki doluluk oranını kapasitenin üzerine çıkardı. Hal böyle olunca Konya genelindeki birçok baraj ve gölde taşkınlar ve sel baskınlarının önüne geçmek için tahliye kanalları açıldı. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL