ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Samancı’dan 8 Mart Dünya Kadınlar günü Mesajı

           8 Mart Dünya Kadınlar Günü, dünyada din, dil ve ırk farkı gözetmeksizin tüm dünya kadınlarının sanattan eğitime, hukuktan siyasete toplumun her alanında söz sahibi olduğunun..

Samancı’dan 8 Mart Dünya Kadınlar günü Mesajı

 

         8 Mart Dünya Kadınlar Günü, dünyada din, dil ve ırk farkı gözetmeksizin tüm dünya kadınlarının sanattan eğitime, hukuktan siyasete toplumun her alanında söz sahibi olduğunun önemini vurgulayan evrensel bir gün olarak kutlanmaktadır. Hızlı bir değişim sürecinde olan dünyamızda toplumun diğer yarısı olan kadınların etkinliği olmadan sağlıklı bir gelişim sürecinin ve büyümenin sürdürülemeyeceği anlaşılmıştır. Ülkemizde de bu gerçek kabullenilmiş olup, kadınlara verilen hak ve hürriyetler genişletilmiş, kız çocuklarının okuması eğitim ve kültür seviyesinin yükseltilmesi için devlet ve sivil toplum kuruluşları çalışmalar yapmaktadır.
         Eğitim seviyesi gittikçe yükselen kadınlarımız sosyal ve ekonomik hayatta vazgeçilmez bir rol üstlenmekte, sahip oldukları hakları da en iyi biçimde kullanarak ülkemizin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkı sağlamaktadırlar.
         Son yıllarda artan kadına yönelik şiddet olayları toplumumuzu yaralamakla birlikte gelinen noktanın yeterli olmadığı görülmektedir. Her alanda yoğun çalışmalar yürüten hükümetimiz bu konuda da hazırladığı ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun tasarısı ile daha kapsamlı tedbirler almayı amaçlamaktadır. Ancak yasalarla birlikte cinsiyet eşitliği konusunda toplum bilincinin de değişmesi için  gayretli ve azimli olunması gerekmektedir. Ev hanımı, iş kadını ve gelecek nesillerimizi şekillendiren annelik vazifesini bir arada yürüten, toplumun her alanında farklı roller üstlenen kadınlarımızın her konuda başarılı, güçlü ve etkin olmaları konusunda desteğimiz ve çabamız devam edecektir.
         Kadınların kültürel, ekonomik ve siyasi hayatta hak ettikleri yeri aldığı bir dünya temennisiyle başta şehit ve gazi anneleri ile  eşleri olmak üzere bütün kadınların ‘Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL