ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Sarı Kardeşler için yeni sezon başlıyor

            BEYŞEHİR – Sarı kardeşler 10 Ekim 2012 tarihinde. İsveç’te yapılacak olan Olimpik sıklet Uluslararası taekwondo şampiyonasında ülkemizi temsil edecekler. Bu şampiyonaya Milli takımımız 2 erkek..

Sarı Kardeşler için yeni sezon başlıyor

 

          BEYŞEHİR – Sarı kardeşler 10 Ekim 2012 tarihinde. İsveç’te yapılacak olan Olimpik sıklet Uluslararası taekwondo şampiyonasında ülkemizi temsil edecekler. Bu şampiyonaya Milli takımımız 2 erkek 2 bayan sporcu olmak üzere 4 sporcu ile iştirak ediyor.2 Erkek sporcumuzda Beyşehir’den ve aynı zamanda kardeş olan Ali Sarı ve Yunus Sarı.

Yunus Sarı ülkemizi 80 kg da, ağabeyi Ali Sarı ise Artı 80 kg da temsil edecek
          Ali Sarı konu ile ilgili olarak “2012 yılı bizim için oldukça iyi geçti ben Avrupa üçüncüsü, Kardeşim Talha Avrupa ikincisi, Yunus ise Üniversiteler Dünya Şampiyonu oldu.Yine uluslar arası turnuvalarda derecelerimiz var.
Uzun zamandır maç yapmıyorduk.2012 sezonunun sonunda bu olimpik sıklet müsabakası bizim için iyi oldu.  Bu turnuvanın özelliği G1 sınıfı olması. Yani burada yapacağımız derecelerden alacağımız puanlama bizim Dünya klasmanındaki yerimizi etkiliyor. Klasmandaki yerimiz ise 2013 yılında yapılacak Dünya Şampiyonasında liste başı olmamızı sağlıyor.
Benim için önemli değil idi. Ancak Yunus için önemli. Yunus dünya sıralamasında ilk 5 içinde idi. Olimpiyatlara katılamaması onu onunculuğa kadar geriletti. Buradan alacağı puanla tekrar konumunu yükseltir ve seri başı kurası çeker.
2013 yılında tüm müsabakalara 3 kardeş olarak katılmak istiyoruz. Hedefimiz dünya şampiyonluğu ve 2016  olimpiyatları. Günde çift antrenmanla çalışmalarımıza devam ediyoruz.Çalışmamızın karşılığını inşallah alacağız.” dedi
          Antrenör Nafiz Çakır ise “Sarı kardeşler hem çok iyi çalışıyorlar ve hem de salonumuzdaki genç sporcular için iyi birer örnek oluyorlar.Kendilerinden İsveç’te ve peşinden yapılacak iç müsabakalarda dereceler bekliyorum.Asıl hedefimiz 2013 Dünya Şampiyonası.Bu şampiyonadan en az bir dünya şampiyonluğu hedefliyoruz.Salon olarak 2013 yılına tüm kategorilerde hazırız.Sporcularımızın maç eksiğini gidermek için hafta sonları müsabık sporcularımızı Konya’ya yolluyor, Selçuklu Spor Salonunda Ali, Yunus, Talha ve diğer milli sporcularla beraber müsabaka antrenmanına sokuyoruz.Çok büyük gelişme kaydediyoruz.Sporcularımızın hemen hepsi 2013 te madalya alabilecek konumdalar.” dedi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL