ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Tatilde Bilgisayar Kazandılar

              BEYŞEHİR – Kampanya kapsamında ara tatil döneminde 15 gün boyunca 5 vakit camiye gelerek namazlarını kılan ve sonrasında namaz ve Kur’an-ı Kerim’den sureleri öğrenen..

Tatilde Bilgisayar Kazandılar

 

            BEYŞEHİR – Kampanya kapsamında ara tatil döneminde 15 gün boyunca 5 vakit camiye gelerek namazlarını kılan ve sonrasında namaz ve Kur’an-ı Kerim’den sureleri öğrenen büyük bölümü ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğrenci olan 18 yaşın altındaki  27 çocuk ve genç tablet bilgisayar ödülü kazanırken,kampanyaya dahil olduğu halde çeşitli sebeplerle birkaç cami vaktini kaçıran  9 çocuğa ise teselli olarak MP3 müzik çalar hediye edildi.
             Eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin başlamasının ardından kampanya sona ererken, ilçeye bağlı Çiftliközü beldesinde Kur’an Kursu hizmet binası önünde ödül töreni düzenlendi. Törene Derbent İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar, Derbent İlçe Müftüsü Mehmet Ak, İlçe Milli Eğitim Müdürü İshak Akyazıcı, Çiftliközü, Belde Belediye Başkanı Süleyman Akıncı, Çiftliközü Derneği Başkanı İbrahim Elmalı, daire amirleri, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
             Törende konuşan kampanyayı düzenleyen Merkez Camii İmam Hatibi İbrahim Ceylan, 15 gün süren Şubat tatili boyunca fire vermeden 5 vakit camiye devam eden 18 yaşaltındeki genç ve çocuklara tablet bilgisayar, devamsızlık yapmasına rağmen camiye gelmeyi sürdürenlere ise teselli olarak MP3 çaları hediye ettiklerini söyledi.
             Ceylan, kampanyaya katılan çocukların sabah namazının ardından, namaz kılınışı, iman esasları, 32 farz ve namaz surelerini, yatsı namazından sonra ise Kur’an-ı Kerimi öğrenerek 15 tatili dolu dolu geçirdiğini belirterek, kampanya kapsamında ödül olarak verilen tablet bilgisayar ve MP3 hediyesine sponsor olan Konya il merkezinde ikamet eden ve beldede yaşayan Çiftliközülü vatandaşlara teşekkür etti.
           Derbent İlçe Müftüsü Mehmet Ak da yaptığı konuşmada,  cami görevlilerinin böyle bir manzarayı hazırlamış olmasından herkesin haz duyup sevineceğini belirterek, “Çiftliközü’nde böyle bir olayın olması, gerek Konya’da ikamet eden Çiftliközü nüfusuna kayıtlı vatandaşlarımız ile Çiftliközü’ndeki kardeşlerimize, böyle bir moral desteğinde bulunmuş olmasından ben ziyadesiyle çok sevindim. Gerek cami görevlilerimize, gerek dernek yöneticilerimize, küçük yavrularımıza ve bunların anne ve babalarına canı gönülden teşekkür ediyorum”dedi.
            Derbent İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar da, konuşmasında,  “Her zaman büyükler küçüklere örnek olmuyor, bazen küçükler de büyüklere örnek oluyor. 15 tatili boşa getirmeyen bu pırıl pırıl çocuklarımız gerçekten güzel bir örnek ortaya koydular. İnşallah bu davranışları ile Derbent’e, Konya’ya hata Türkiye’ye örnek olurlar.”dedi.
             İlçe Milli Eğitim Müdürü İshak Yazıcı ise, ödül kazanan öğrencilerine seslenerek, “Bunun ufak bir hediye olduğunu düşünün. Allah indinde daha büyük bir hediyeyi alacağınızı düşünün. İkinci olarak da yaptığınız işin devamı önemli, inşallah devamını getirin, asıl hediyeyi o zaman alacaksınız”diye konuştu.
             Konuşmaların ardından ödüllerini almak için tören alanında toplanan öğrenciler, kendilerini izleyenlere öğrendikleri namaz ve Kur’an surelerinden bir bölümünü önce tek tek sonrasında, toplu olarak okurken, ilahiler de seslendirdi.
            Törenin sonunda ise törene katılan protokol, kampanyadan tablet bilgisayar ve MP3 kazanan öğrencilere ödüllerini verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL