ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Vekil, meclise başörtüsü ile girecek

BEYŞEHİR-Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili Gülay Samancı, Türkiye Büyük Millet Meclisine artık başörtülü gideceğini açıkladı.  AK Parti Konya İl Başkanlığı’nın yerel seçimler öncesi belediye başkan adaylarını belirlemek için delegelere..

Vekil, meclise başörtüsü ile girecek

BEYŞEHİR-Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili Gülay Samancı, Türkiye Büyük Millet Meclisine artık başörtülü gideceğini açıkladı. 

AK Parti Konya İl Başkanlığı’nın yerel seçimler öncesi belediye başkan adaylarını belirlemek için delegelere yönelik düzenlediği temayül yoklamasına katılan AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Hac dönüşü partililerin tebriklerini kabul etti.

Hac ibadeti sonrası başını örten Gülay Samancı yaptığı açıklamada, yaşamına bundan sonra başörtülü devam edeceğini söyledi. TBMM’ye başörtülü olarak gideceğini ve çalışmalara böyle katılacağını ifade eden Samancı, “Hac ibadetini yerine getirdim ve dönüşte kapalı şekilde geri geldim. Bundan sonrada meclis çalışmalarına başörtülü bir şekilde devam edeceğim. Türkiye demokratikleşme ve hukukun üstünlüğü anlamında çok değişti ve gelişti. İnsanların birbirlerine kanaat getirmesi, görüşlerini saygıyla benimsemeleri ve anlayışla davranmaları noktasında epeyce yol katedildi. Özellikle demokratikleşme anlamında Türkiye çok yol katetti. Bu bağlamda kimse kimsenin kılık kıyafetiyle uğraşmadan herkesin özgür bir şekilde kendi düşüncelerini veya inancı neyse onu özgür bir şekilde gereğini yerine getirebilmesi noktasında bir sıkıntının olmadığını düşünüyorum artık. Bu bağlamda bizlerde mecliste çalışmalarımıza başörtüsüyle devam edeceğiz” dedi.

Bundan sonra yaşantısına başörtüsüyle devam edeceğini vurgulayan Samancı, “Hiç kimsenin dini inancı, cinsiyeti, ırkı, felsefi görüşünden dolayı bir ayrım yapılması söz konusu değil. Anayasa eşitlik ilkesinde zaten bu kabul edilmişti. Anayasamızda inanç özgürlüğü de kabul edilmiştir. Bunların gereği olarak bunun yansımasını görmek doğal hakkımız bizim. İnşallah yaşamıma da bunu yansıtacağım” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL