ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Yasak, haksız bir uygulama

           BEYŞEHİR – Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, ticari ağ balık avcılığına getirilen kısıtlamanın çok yerinde bir karar olduğunu belirterek, ancak göl kıyılarında olta avına getirilen yasaklamaya..

Yasak, haksız bir uygulama

 

         BEYŞEHİR – Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, ticari ağ balık avcılığına getirilen kısıtlamanın çok yerinde bir karar olduğunu belirterek, ancak göl kıyılarında olta avına getirilen yasaklamaya karşı olduklarını ifade etti. Özdemir, olta avcılığına bu süreçte önceki yıllarda olduğu gibi belirli alanlarda izin verilmesini istediklerini söyledi.
         Özdemir, şu değerlendirmelere yer verdi: “Yine ilçemiz mülki amirlerinden amatör olta balık avına ısrarla yasak çıktı. Elbette ticari ağ balık avcılığına getirilen kısıtlama çok yerindedir. Geçen yıl gündeme getirmemize rağmen, ‘ağ balıkçılığında mutlaka serilen ağa metre kotası getirilmelidir’ ısrarımıza rağmen, nedense bu konuda hiç  duyarlı davranmayan yetkililerin amatör balık tutanların sportif amaçlı bu hobilerine yasağın ticari balıkçılarla eşit statüde uygulamaya alınması, yanlış ve haksız bir uygulamadır. Amaç, gölümüzdeki eko dengenin ve balık üreme ve çoğalmasına hizmetse 12 ay boyunca serilen ağa metre kotası konularak daha doğru ve haklı bir çevrecilik hizmeti vermiş olurlar. Olta balıkçılığına konan yasak süresinin de daha kısa ve sınırlı bir bölgede uygulamaya alınması daha doğru olurdu diye düşünüyorum. Bir de algılamakta zorlandığım; yasak avcılıkla takibin uyuşturucu takibi ile bir alakayı eşleştiremediğimi belirtmek isterim.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL