ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Yaşamak için iyileştirme istiyoruz

          BEYŞEHİR – Beyşehir Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Faruk Aydın, yaptığı açıklamada, sürekli artan mazot fiyatlarından yakındı. Artan fiyatların nakliyeci esnafını ciddi sıkıntılara soktuğunu..

Yaşamak için iyileştirme istiyoruz

 

        BEYŞEHİR – Beyşehir Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Faruk Aydın, yaptığı açıklamada, sürekli artan mazot fiyatlarından yakındı. Artan fiyatların nakliyeci esnafını ciddi sıkıntılara soktuğunu savunan Aydın, “Yaşamak için iyileştirme istiyoruz”dedi. 
        Açıklamasında, şoför ve nakliyeci esnafının sorunlarını sıralayan ve çözüm isteyen Aydın, K1 yetki belgelerinin şoför odalarına verilmesi gerektiğini söyledi. Oda olarak nakliyecilik mesleğini icra eden üyelerine kendilerinin ulaşmalarının daha kolay olduğunu belirten Aydın, K1 belgesinin üyelere öz mal olarak kalıcı verilmesi gerektiğini de kaydetti. 
       Türkiye’de nüfus bakımından Konya’nın 4. büyük il olduğunu da vurgulayan Aydın, buna rağmen il merkezinde Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’nün olmamasının sıkıntılarının yaşandığını aktardı. SRC belgesi alacak sürücü adaylarının sınav için Antalya ve Ankara’ya götürülmesinin bu konunun ilgilileri adına maddi açıdan büyük külfet yarattığına dikkati çeken Aydın, “Bu konu ile ilgili gerekli çalışmaların başlatılarak Konya ilimize Ulaştırma Bölge Müdürlüğü Temsilciliği’nin kurulmasını bekliyoruz”dedi.
         Nakliyeci esnafının, yürürlüğe giren iş sağlığı ve iş güvenliği kanunu kapsamında  tehlikeli meslek grubuna alınması gerektiğini de belirten Aydın, şöyle devam etti: “Bu konu ile ilgili de çalışma başlatılmasını istiyoruz. Ayrıca, otobüs ve minibüs sahiplerinin almış olduğu D4 ve D2 belgelerinin de üyelerimiz üzerinde kalıcı olmasının sağlanmasını talep ediyoruz. Nakliye sektörü olarak bir diğer sıkıntımız ise, trafik ve kasko fiyatlarının aşırı derecede yükseltilmiş olmasıdır. 2012 yılında TIR çekici trafik sigortası 495 lira iken, bu yıl bu miktar en asgari bin 900-2 bin 500 arasında değişmektedir. Geçen yıl aynı dönemde kasko birim fiyatları 3 bin-3 bin 500 lira arasında işlem görürken, 2013’te bu miktar 12 bin liraya kadar yükseltilmiştir. Bir yılda yüzde 300-400 oranda artış olmuştur. Son olarak,sürekli değişen ve artan motorin zamları da esnafımızı büyük sıkıntılara sokmaktadır. Hükümetimizin bu meslek dalını yok sayarak değil, var sayarak yaşaması için gerekli iyileştirmeleri bir an önce yapmasını istiyoruz. Bu, şoför esnafımızın ayakta kalması adına çok önemli gördüğümüz taleplerimiz arasındadır.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL