ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Yüzler Beyşehir’de güldü

           BEYŞEHİR – Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu illerinden “Yüz Güler Yüz” Projesi kapsamında Konya’ya gelen başarılı öğrenciler, Beyşehir’in tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret etti. Tarihi Eşrefoğlu Camii, Eşrefoğlu..

Yüzler Beyşehir’de güldü

 

         BEYŞEHİR – Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu illerinden “Yüz Güler Yüz” Projesi kapsamında Konya’ya gelen başarılı öğrenciler, Beyşehir’in tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret etti. Tarihi Eşrefoğlu Camii, Eşrefoğlu Köprüsü, İzcilik Eğitim ve Kamp Merkezi, Kültürpark ve şehir merkezinin yanı sıra tarihi Eflatunpınar Hitit Anıt ve Havuzu’nu da gezdi.
         Öğrencilere Gençlik ve Spor Bakanlığı, Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Demirer, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Şube Müdürü Abdurrahman Şahin de eşlik ederken, ilçenin konuklarını AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkan Vekili Fahri Us, Beyşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Bayındır, AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu ve beraberindeki yetkililerden oluşan bir heyet karşıladı.
          Bir düğün salonunda biraraya gelen öğrencilere hitap eden AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yine çok önemli bir projeye imza attığını söyledi. “Yüz Güler Yüz” projesini çok önemsediklerini dile getiren Akış, “Siz kardeşlerimizi bu proje, belki de görmediğiniz yerlere ilk defa getirdi ve sizlerin bu şehirleri tanımanıza vesile oldu. Bizi kırmadığınız, misafirimiz olduğunuz için sizlere ve Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Suat ağabeye, sizlerin Suat ağabeyine çok teşekkür ediyorum” dedi. 
         Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük de konuşmasında, proje kapsamında gelen başarılı öğrencilerin Türkiye’nin çok değişik yörelerinden gelerek kendileriyle buluştuğunu belirterek, “Yüz Güler Yüz Projesi çok önemli bir proje. Siz değerli gençlerimizi ve yörece bazı imkanlardan yoksun olan öğrencilerimizi, ülkemizin batısındaki insanların sahip olduğu uçağa binme gibi, çok farklı aktiviteleri görmek gibi imkanları size de gösteriyor. Ülkemizin farklı yerlerini tanıyor, farklı insanlarını görüyorsunuz. Dolayısıyla siz gülüyorsunuz, millet gülüyor şeklinde konuştu.
         Gençlik ve Spor Bakanlığı, Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Demirer ise, Mevlana diyarında Mevlana hoşgörüsü içerisinde karşılandıklarını ve bundan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.
         Konuşmaların ardından Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ve AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Demirer ve Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Şube Müdürü Abdurrahman Şahin’e günün anısına Beyşehir’i yansıtan tablolar hediye etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL