ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Zabıta’dan Hafta Tatili Ruhsatı uyarısı

              BEYŞEHİR – Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada Belediye Kanunu gereğince “Gerçek ve tüzel kişilerin faaliyetleriyle ilgili olarak, kanunlarda belirtilen izin veya ruhsatı vermenin” belediyenin..

Zabıta’dan Hafta Tatili Ruhsatı uyarısı

 

            BEYŞEHİR – Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada Belediye Kanunu gereğince “Gerçek ve tüzel kişilerin faaliyetleriyle ilgili olarak, kanunlarda belirtilen izin veya ruhsatı vermenin” belediyenin yetki ve imtiyazları arasında sayıldığı hatırlatılarak “Hafta Tatili Kanunu” ile Pazar günleri faaliyet gösteren işyerlerinin, hafta tatili iznini almalarının zorunlu hale getirildiği vurgulandı.
            Hafta Tatili İzin Belgesi’nin bir yıl süre ile geçerliği olduğunun ifade edildiği açıklamada “Belge hangi tarihte alınmış olursa olsun, 31 Aralık’ta geçerliliğini yitirmektedir. Hafta tatili günlerinde çalışacak olan işyerlerinin her yıl Ocak ayında yeniden izin almaları gerekmektedir. Yapılacak denetimlerde, Pazar günleri izinsiz faaliyet gösterdiği tespit edilen işyerleri hakkında idari para cezası uygulanacaktır” denildi.
            Konu ile ilgili açıklama yapan Zabıta Müdürü M.Metin Öz; “Pazar günleri faaliyet gösteren esnaflarımız en geç 31 Ocak tarihine kadar Belediyemiz Zabıta Müdürlüğüne başvurarak hafta tatili ruhsatı almaları gerekiyor. Bu tarihten sonra yapacağımız denetimlerde hafta tatili ruhsatı olmadığı halde faaliyet gösteren işyerlerine idari para cezası uygulayacağız. Bu nedenle esnaflarımızın zor durumda kalmamaları için hafta tatili ruhsatlarını bir an önce almalarını bekliyoruz” dedi.
            Hafta tatili ruhsatı başvurusu için iş yeri açma ve çalışma ruhsatının fotokopisi ve geçmiş yıllara ait hafta tatil ruhsatlarının aslı isteniyor. Ayrıntılı bilgi almak isteyenler Beyşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün 512 33 99 -113 numaralı telefonundan bilgi alabilecekler. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL