ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’de siyaset akademisi

  BEYŞEHİR-AK Parti, Beyşehir’de de siyaset akademisi eğitimi verecek.               AK Parti Beyşehir İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenecek siyaset akademisi eğitimlerine kayıtların 1 Mart’tan itibaren başlayacağı bildirildi.               AK..

Beyşehir’de siyaset akademisi

 

BEYŞEHİR-AK Parti, Beyşehir’de de siyaset akademisi eğitimi verecek.

 

            AK Parti Beyşehir İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenecek siyaset akademisi eğitimlerine kayıtların 1 Mart’tan itibaren başlayacağı bildirildi.

 

            AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, yaptığı açıklamada, 8 hafta süreyle gerçekleştirilecek siyaset akademisi eğitimlerine başvurmak isteyenlerin 1-15 Mart tarihleri arasında kayıtlarını yaptırabileceğini söyledi.

 

            Kayıt döneminin sona ermesinin ardından 17 Mart’tan itibaren siyaset akademisi eğitimlerinin başlayacağını belirten Huğlu, şu bilgileri verdi:

 

            “AK Parti, demokrasileşme perspektifine uygun olarak kurulduğu günden itibaren siyasette katılıma önem veren bir anlayışın sahibi olmuştur. Siyasette niteliğin artırılması ve ülkemizin sosyal sermayesinden en üst seviyede yararlanılması, AK Parti’nin temel amaçları arasında yer almaktadır. Bahsi geçen amaca binaen AK Parti Türkiye’de genelde bütün sosyal organizasyonlar özelde bir parti tarafından yürütülüş ve yürütülmekte olan en büyük ve kapsamlı eğitim faaliyetini Ocak 2008 tarihinden itibaren 81 ilden 10 binlerce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının katılımı ise 5 dönemdir sürdürmektedir.

 

            Türkiye’nin siyasi ve idari yapısı, Türkiye siyaset tarihi, demokrasi ile yaşama kültürü, siyasal iletişim, Türkiye ekonomisi, enerji politikaları, Türkiye’de kültür ve sanat politikalarında yeni açılımlar, stratejik derinlik ve komşu ülkeler ile ilişkiler, güvenlik siyaseti ve stratejisi, demokraside güvenlik algısı, siyaset ve kadın, siyaset ve gençlik, din, devlet ve laiklik, sivil anayasaya doğru siyasal deneyim paylaşımı, toplum önünde etkili iletişim ve beden dili, liderlik ve tahkim kurma bilgisi, hafıza teknikleri (isim ve yüz hafızası), performansa dayalı yönetim ve motivasyon başlıklı seminerler vesilesiyle siyasetin kalitesini yükseltmek iradesindedir. Ayrıca, ülke içinde siyasal bilince ve siyasal sorunlara duyarlılığı artırmak, AK Parti ve Türkiye için nitelikli kadroların yetişmesini sağlamak ana hedefimizdir. Yerel siyasetçilerin ve siyasete ilgi duyan genç ve kadınların siyasal donanım ve birikimlerini yükseltmek, mevcut ve potansiyel siyasetçilerin bilgi birikimleri ile kişisel niteliklerini geliştirmek, siyaset akademisinin temel amaçları arasında yer almaktadır.

 

Bu akademide gerek seminer başlıklarının sunularını yapacak isimlerde ve gerekse akademiye katılmak isteyen katılımcılarda hiçbir şekilde siyasal görüş veya partililik esası gözetilmemektedir. Bu çerçevede düzenleyeceğimiz siyaset akademisine tüm Beyşehir ve bölge halkının katılımı, bölgenin siyasi görüş ve düşüncelerine ışık olacağı düşüncesi ile tüm hemşehrilerimizi siyaset akademisine katılmaya davet ediyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL