ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Başbakan Erdoğan Bilim Merkezi’nin Açılışını Yaptı

         KONYA – Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.         Şehir Meydanı’ndaki toplu açılış..

Başbakan Erdoğan Bilim Merkezi’nin Açılışını Yaptı

         KONYA – Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.
         Şehir Meydanı’ndaki toplu açılış töreni öncesi Bilim Merkezi’nde gerçekleşen açılışa Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Sanayi Bakanı Fikri Işık, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve çok sayıda Konyalı katıldı.
         Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, TÜBİTAK tarafından desteklenen Türkiye’nin ilk Bilim Merkezi’nin açılışına katıldığı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Bundan sonra Konya’nın tarihte olduğu gibi Anadolu’nun üniversitesi haline geleceğini kaydeden Başkan Akyürek, bunda en önemli katkının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğunu söyledi.
         TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, TÜBİTAK olarak bilime büyük önem verdiklerini belirterek, çocukları 21. yüzyıla layık bir şekilde yetiştirmek için çalıştıklarını vurguladı.

         LAF BAŞKA BİR ŞEY, İCRAAT BAŞKA BİR ŞEY
         Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, Türkiye’nin ilk Bilim Merkezi’ni Konya’da açtıklarını belirterek, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin devletle işbirliği halinde bu eseri kısa zamanda bitirmiş olmasının anlamlı olduğunu dile getirdi.  
         Bu yatırımın, Ak Parti iktidarının, Ak Partili belediyelerin bilim ve sanata ne denli değer verdiğinin ispatı olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, “Laf başka bir şey, icraat başka bir şeydir. inanıyorum ki, her geçen gün milletim lafa değil, icraata prim verdiğini gösterecektir.
          Nitekim, bu seçimde de hamdolsun milletim laf üretenlerle hizmet üretenlerin ayrımını en güzel şekilde yapmıştır. Takiyyeye, yalana, iftiralara hayır demiştir, hizmete, gerçek anlamda evet demiştir. Ama kopyalama hizmet değil, hakiki hizmet. Bugün Büyükşehirlerde bir numara olan Konya’mıza teşekkür için geldim. Bilim Merkezi artık sizin hizmetinizdedir, hayırlı olsun” dedi.
         Konuşmasının ardından Bilim Merkezi’nde incelemelerde bulunan Başbakan Erdoğan’a alanda bulunan vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL