ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kurayla 4 aylık işin sahibi oldular

              Beyşehir Belediyesi ve ilçeye bağlı 12 kasaba belediyelerinde 4 ay süre ile çalışacak mevsimlik işçilerden bazıları kur’a çekimi yoluyla belirlendi.             Beyşehir Belediyesi..

Kurayla 4 aylık işin sahibi oldular

 

            Beyşehir Belediyesi ve ilçeye bağlı 12 kasaba belediyelerinde 4 ay süre ile çalışacak mevsimlik işçilerden bazıları kur’a çekimi yoluyla belirlendi.

            Beyşehir Belediyesi toplantı salonunda İŞ-KUR ve Belediye yetkililerinin de katıldığı buluşmada, mevsimlik iş için yapılan başvurular değerlendirildi.

            Beyşehir Belediyesi’nin park ve bahçeler ile fen işleri bünyesinde 4 ay süreliğine mevsimlik işçi olarak istihdam edilmek isteyen işsizlerin başvurusunun ardından  alım için kayıt işlemleri gerçekleştirildi. 3’ü bayan olmak üzere toplam alınacak 30 kişiden bayanların başvurusu fazla olunca iş sahibi olacakların tesbiti için kur’a çekimi yapıldı. 6 bayan kura çekimine dahil olurken, kur’ada kazanan 3 bayan işsiz, 4 ay sürecek mevsimlik işin sahibi olmanın sevincini yaşadı. Bayan işçilerin park ve bahçeler müdürlüğü bünyesinde çapa işlerinde çalıştırılacağı öğrenildi.

            Bu arada, Beyşehir’e bağlı 12 beldenin belediyesi de kurum başı 8 olmak üzere  proje kapsamında toplam 96 mevsimlik işçi istihdam edecek. Bu işçilerin alınacağı ve müracaatın fazla olduğu belediyelerde de iş sahibi olacakların belirlenmesi için kur’a yöntemi uygulandı.

            Mevsimlik işçiler, İŞK-KUR’un toplum yararına yardım çalışma projesi kapsamından yararlanıyor ve asgari ücret olan maaşları  yine aynı kurum tarafından ödenirken, sigorta primleri de yatırılıyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL