ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Isı yalıtımına Beyşehir çözümü

  BEYŞEHİR – Bahçelievler Mahallesi 927 Sokak’ta ikamet eden Hüseyin Aygül, geride kalan ağır kış koşulları nedeniyle kullandığı yakıt miktarının yükselmesi üzerine yaşadığı binanın dış cephesini çam ağacı malzemesinden ahşapla..

Isı yalıtımına Beyşehir çözümü

 

BEYŞEHİR – Bahçelievler Mahallesi 927 Sokak’ta ikamet eden Hüseyin Aygül, geride kalan ağır kış koşulları nedeniyle kullandığı yakıt miktarının yükselmesi üzerine yaşadığı binanın dış cephesini çam ağacı malzemesinden ahşapla kapladı.

Beyşehir kent merkezinde ilk olduğunu belirttiği ahşap ısı yalıtımın evine adeta bir ağaç ev görünümü kazandırdığını belirten Aygül,gazetecilere yaptığı açıklamada, “Maliyeti de diğer ısı yalıtımı sistemlerine göre oldukça ucuz oldu. Nostaljik bir görünüm için değil, ekonomik olduğu için böyle bir çalışma yaparken, işçiliğini kendim yaptığım için daha da ucuza getirdim.”dedi.

Beyşehir Belediyesi’nden emekli olduğunu ve aynı zamanda marangoz ustası olduğunu vurgulayan Aygül, bu yıl bölgede oldukça sert geçen kış ayları nedeniyle daha önceleri 3 ton kömürle mevsimi geçirirken, bu yıl bu miktarın 4 tonu bulduğunu söyledi.

Giderek artan yakıt maliyetleri üzerine bir süre önce kalorifer tesisatı döşettiği oturduğu tek katlı binanın dış cephesine Beyşehir’deki her bina sahibi gibi ısı yalıtım yaptırmayı düşündüğünü belirten Aygül, bunun üzerine daha ucuza mal edeceğini düşünerek ahşap kaplama projesi geliştirdiğini söyledi.

Binanın dış cephesine önce köpük döşediğini, bunun üzerine ise kalın naylon ve muşamba yerleştirdiğini belirten Aygül, daha sonra bu malzemeyi ise ahşapla kapladığını söyledi. Ahşap malzeme olarak çam ağacından yararlandığını belirten Aygül, “Uygulamanın tamamlanmasının ardından hem binamın görünümü  ‘ağaç ev’ misali daha da güzelleşti, hem de havaların ısınması ile birlikte önceki yıllardan daha serin olmaya başladı.Biliyorsunuz, ısı yalıtımı yazın evi serinleştirirken, kış mevsiminde ise daha sıcak bir hava sirkülasyonu sağlıyor.  Evimin dış cephesi görenlerin ilgisini çekiyor, merak edenler nasıl yaptırdığımı merak edip sualler yöneltiyor.

Önümüzdeki yıl kış mevsiminden itibaren ahşap yalıtımın ekonomik anlamda da faydalarının olacağını düşünüyorum. Diğer sistemlere göre ucuz maliyeti nedeniyle vatandaşlarımızın  tercih edebileceği bir uygulama. Ama, çok katlı binalarda değil de bizim gibi tek katlı evlerde oturanlara tavsiye edebilirim.”diye konuştu. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL