ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

“Olur şey değil”

BEYŞEHİR-Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Şamlar Köyü yolu üzerine yapımı planlanan yeni devlet hastane hizmet binası ile ilgili yer tahsis kararını iptal etmesi, Beyşehir’de sivil toplum örgütlerini adeta ayağa kaldırdı…

“Olur şey değil”

BEYŞEHİR-Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Şamlar Köyü yolu üzerine yapımı planlanan yeni devlet hastane hizmet binası ile ilgili yer tahsis kararını iptal etmesi, Beyşehir’de sivil toplum örgütlerini adeta ayağa kaldırdı.

Tahsisin iptal edilmesi kararı, ilçede faaliyet gösteren bir çok sivil toplum kuruluşunun tepkisini çekti. 

Beyşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Faruk Aydın ve Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erol Erdoğan, yaptıkları açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın sözkonusu kararını yeniden gözden geçirmesini istedi. 

Beyşehir Şoförler Odası Başkanı Faruk Aydın, açıklamasında, yeni devlet hastanesinin yapımının Beyşehir’de yıllardan beridir yaşanan bir özlem olduğuna dikkati çekti. Hiç hayalde bile yokken böylesine büyük bir projenin hazırlanarak hayata geçme noktasına geldiğini vurgulayan Aydın, tam bu aşamada birtakım engellemelerin ortaya çıkmasını manidar bulduklarını söyledi.

Ağaçların bahane olduğunu, bunun altında yatan başka nedenler olduğunu ve tüm Beyşehirliler’in de bunu bildiğini ifade eden Aydın, “Böyle bir sağlık yatırımının ilçemize kazandırılması çok önemli. Hizmet yarışının verildiği böyle bir dönemde, yatırımların önünün kesilmek istenmesini  ben de Beyşehir’e ihanet olarak değerlendiriyorum. Buna rağmen, bu engellemelerden sonuç alamayacaklarına inanıyorum. Bakanlığımızdan yer tahsisi konusundaki verdiği bu kararı, yeniden gözden geçirmesini istiyorum. Beyşehir’de toplumun tüm kesimlerinin de aynı konuda hemfikir olduğunu düşünüyorum.”dedi.

Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erol Erdoğan ise, açıklamasında, yaşananları “olur şey değil, inanamıyoruz” şeklinde değerlendirdi.

Beyşehir’de kiminle konuşup sohbet ettiyse bu meseleyi konuştuğunu, ilçenin gündeminin bir anda yeni devlet hastanesi haline geldiğini vurgulayan Erdoğan, şu değerlendirmelere yer verdi:

“Sadece Beyşehir’in mi, etrafındaki Hüyük, Derebucak ve sağlık hizmeti alan diğer çevre ilçelerdeki insanların da gündemi meselesi yeni devlet hastanesi oldu. Yapılacak mı, yapılmayacak mı? Beyşehirliler adeta bu konuda karamsarlığa itilmek isteniyor. Derisi yüzülmüş, kuyruğuna gelinmiş. Bu aşamadan sonra artık yer konusunu konuşmak bile bence abesle iştigal. Beyşehir, Konya’da yeşili en bol, en zengin ilçe. Yani yeşille ilgili hiçbir sıkıntımız, endişemiz yok. Her yıl da yeşil örtüye, yeni dikilen fidanlarla binlerce, onbinlerce  yenileri eklenirken, birtakım ağaç bahaneleri ile ilçeye gelecek hizmetlerin önünün kesilmek istenmesi Beyşehir’e zarar vermekten başka bir şey değildir. Biz balıkçılıktan geçinen insanlar olarak Beyşehir’e yeni bir hastane yapılmasının artık zamanının geçtiğine inanıyoruz. Mevcut yetersiz binanın bir an önce yenisiyle yer değiştirmesini istiyoruz. Tesbit edilen yerini ise en doğru karar olarak görüyoruz. Sağlık Bakanlığı yetkilileri Ankara’dan gelmiş, alternatif yerleri de görerek, en doğru yerin burası olduğunu belirlemiş olduğuna göre, onların bu kararına biz sadece destek veririz.” 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL