ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

“Selçuk’tan ayrılmayız”

           BEYŞEHİR – Anamas Konukevi’nde düzenlenen basın toplantısında, Selçuk Üniversitesi’ne bağlı A.Akkanat Kampüsü’nün bir başka üniversiteye devrine veya bağlanmasına karşı olduğuna vurgu yapılırken, STK Platformu mensupları,..

“Selçuk’tan ayrılmayız”

 

         BEYŞEHİR – Anamas Konukevi’nde düzenlenen basın toplantısında, Selçuk Üniversitesi’ne bağlı A.Akkanat Kampüsü’nün bir başka üniversiteye devrine veya bağlanmasına karşı olduğuna vurgu yapılırken, STK Platformu mensupları, “Bölümleriyle tam bir ‘butik üniversite’yi andıran Beyşehir Ali Akkanat Kampüsü’nün Selçuk Üniversitesi bünyesinden kopartılacağı yönünde birtakım duyumlar aldık. Kampüsümüzün bundan önce olduğu gibi, bundan böyle de SÜ’ne bağlı olarak eğitim ve öğretime devam etmesinin gerekliliğine inanıyoruz.”dedi.

         ‘BUTİK ÜNVERSİTE’ VURGUSU…

         Açıklamada, platform olarak, bugün yine bir bölge sorunu olarak görülen, duyumu alınan bir konu ile karşı karşıya bulunulduğuna vurgu yapılarak, şunlar ifade edildi:

         “Konya’nın en büyük ilçelerinden birisi  olan ilçemiz Beyşehir, sanayisiyle, ekonomisiyle, turizm varlıklarıyla ve coğrafi konumu ile ciddi bir sıçrama gerçekleştirmiş ve eğitimci hayırsever işadamı hemşehrimiz Ali Akkanat’ın katkılarıyla yüksek öğretimde de gerek fiziki yapılanmasıyla, gerek öğretimdeki kalitesiyle adından sıkça bahsedilir, iddialı bir eğitim kurumu haline gelmiştir.

         İlçemizde konuşlanan İşletme Fakültesi, dört yıllık Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, yine dört yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu ile Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı 500 kişilik kız ve erkek öğrenci yurdu şehre her anlamda katkı vermektedir.

         Bunlardan başka, eğitimci, hayırsever işadamı Ali Akkanat tarafından yaptırılan ve önümüzdeki yıl hizmete girmesi beklenen 500 kişilik kız öğrenci yurdu ile yükseköğretim adına şehrimizde tam bir ‘butik üniversite’  oluşmuş olacaktır.

         “EĞİTİM ÖĞRETİM, BUNDAN BÖYLE DE SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BÜNYESİNDE DEVAM ETMELİ”

         Bu duygu ve düşünceler doğrultusunda, bölümleriyle tam bir ‘butik üniversite’yi andıran Beyşehir Ali Akkanat Kampüsü’nün  Selçuk Üniversitesi Kampüsü’nün Selçuk Ünversitesi’nden kopartılacağı yönünde bir takım duyumlar aldık. İnşallah bu duyumlarımız doğru değildir.

         Biz Beyşehir, Hüyük ve Derebucak Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak, Selçuk Üniversitesi’ne bağlı Ali Akkanat Kampüsü’nün, bir başka üniversiteye devrine veya bağlanmasına karşı olduğumuzu ifade ediyor, Ali Akkanat Kampüsü’nün bundan önce olduğu gibi , bundan böyle de Selçuk Üniversitesi’ne bağlı olarak eğitim ve öğretime devam etmesinin gerekliliğine inanıyoruz.

         Beyşehir, tarihi misyonu ile, başkenti Konya olan Anadolu Selçuklu Devleti’nin yazlık başkenti ve Eşrefoğulları Beyliği’nin başkentidir. Dolayısıyla hem bir tarihi misyonun devamı, hem de kültürel bir devamlılığın en önemli halkalarındandır. Bu itibarla, Beyşehir’deki yükseköğretim kurumlarını, Selçuklu’nun başkenti Konya ile özdeşleşmiş bulunan Selçuk Üniversitesi’nden koparmak, tarihimize ve kültürel geçmişimize yapılan bir ihanet olacaktır.

         Bu vesile ile eğitimci hayırsever işadamı saygıdeğer insan Ali Akkanat Bey ve ailesine eğitime yapmış oldukları katkılardan dolayı Beyşehir, Hüyük ve Derebucak STK örgütleri Platformu ve halkı olarak şükranlarımızı sunuyoruz. Allah onlardan razı olsun.

         Bundan önce gerçekleştirdiğimiz, bir araya gelip fikir beyan ettiğimiz gibi, bu konuda da ‘üniversite kenti Beyşehir’ vizyonuna sahip çıkmak adına, tüm kurum ve kuruluşlar ile yurttaşları adına Beyşehir’in sorunlarını, vizyonunu, değişim dinamiklerini, ekonomik ve toplumsal yapıdaki değişiklikleri yakıdan takip ediyor ve Beyşehir’e yön vermeye çalışıyoruz. Kamuoyuna ve ilgililere saygıyla duyurulur.” 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL