ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

“Vergi kayıtsız kimseyi pazarda görmek istemiyoruz”

BEYŞEHİR-Beyşehir’de, pazarcılar inşaat çalışmaları süren kapalı Pazar yerinin tamamlanmasını bekliyor. Beyşehir Sebzeciler Derneği Başkanı Ali Sütoğlu, kapalı Pazar yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, pazarcı esnafının Hal İçi’ndeki yapımı süren kapalı Pazar..

“Vergi kayıtsız kimseyi pazarda görmek istemiyoruz”

BEYŞEHİR-Beyşehir’de, pazarcılar inşaat çalışmaları süren kapalı Pazar yerinin tamamlanmasını bekliyor.

Beyşehir Sebzeciler Derneği Başkanı Ali Sütoğlu, kapalı Pazar yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, pazarcı esnafının Hal İçi’ndeki yapımı süren kapalı Pazar yerinin tamamlanmasını dört gözle beklediğini söyledi.

Belediye ile yaptıkları görüşmelerde kapalı Pazar yerinin çatısının kış ve yaz aylarına uygun bir çadırla örtülmesini istediklerini belirten Sütoğlu, bundan dolayı bir 15 günlük daha gecikmenin sözkonusu olabileceğinin kendilerine belirtildiğini ifade ederek, “Pazarcılar olarak kapalı Pazar yeri ile ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Yaptığımız görüşmelerde, kamyon sahibi pazarcı esnafımızın Hal İçi’ndeki kapalı Pazar yerinin yanında  yeniden tezgah açmasını talep ettik. Kapalı Pazar yerini yapan müteahhide de ricada bulunduk. Pazar kurulan 2 günde çalışma yapmayacaklar. Çalışmalarını diğer günlerde sürdürecekler. Kapalı Pazar yerimizin kısa süre içerisinde bitirilerek hizmete girmesini bekliyoruz”dedi.

Sütoğlu ayrıca, pazarcılar olarak esas sıkıntılarının vergi kaydı bulunmayanlar olduğunu da belirterek, “Amacımız, vergisiz algısız çalışan kişilere. Vergi kaydı bulunan arkadaşlar yönünden bir haksızlık var. Biz bunların önüne geçmek istiyoruz. Vergi kayıtsız kimseyi Pazar yerinde istemiyoruz. Çünkü birçok kişi burada vergi ödüyor, ödemeyenler ise haksız kazanç elde ediyor.”diye konuştu. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL