ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’den çok memnun ayrılıyorum

             BEYŞEHİR – HSYK tarafından yayımlanan son kararname ile Yozgat’ın Boğazlıyan Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Özyılmaz’ın bu tayini bir anlamda terfi niteliği de taşıyor. Görevindeki üstün..

Beyşehir’den çok memnun ayrılıyorum

 

           BEYŞEHİR – HSYK tarafından yayımlanan son kararname ile Yozgat’ın Boğazlıyan Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Özyılmaz’ın bu tayini bir anlamda terfi niteliği de taşıyor. Görevindeki üstün başarısından dolayı 1 yıl öncesinden erken terfi ile ağır ceza reisliğinin konuşlu bulunduğu Boğazlıyan Adliyesi’ne kendi isteği ile tayin olan Özyılmaz, 17 Haziran’da Beyşehir’den ayrılıyor.

BEYŞEHİR’DE DE BAŞARILARLA DOLU 2 YIL

Beyşehir Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı 2 yıllık sürede daha önce geldiği yerlerde olduğu gibi idarecilikte ve mesleki yaşamında ilçe adliyesine başarılarla dolu bir  görev süreci yaşatan Özyılmaz’ın döneminde Beyşehir’e yeni bir adliye sarayı yapılması da gündeme geldi. Bununla da kalmadı, Adalet Bakanlığı’na ilçenin uzun yıllar ihtiyacını görebilecek rahatlıkta bir kapasite ve konfora sahip teklif edilen modern yeni bir adliye sarayı yapımı kabul gördü, proje çalışmaları başladı, yer sorununun aşılması halinde önümüzdeki dönemde yapımına başlanması bekleniyor.

BEYŞEHİR ADLİYESİ’NE 3 YENİ MAHKEME DAHA KURULDU

Beyşehirli basın mensuplarını dün makamında kabul eden Özyılmaz, Beyşehir Adliyesi’ne yeni kurulan mahkeme ve yeni adliye sarayı  ile ilgili müjdeli gelişmelerden de söz etti.

Beyşehir Adliyesi’nde sulh ceza ve asliye ceza ile asliye hukuk olmak üzere 3 yeni mahkemenin daha kurulduğunu belirten Özyılmaz, buna paralel olarak atama döneminde gelecek yargı mensupları ile birlikte hakim sayısının  artarak 8’e yükseleceğini söyledi.

Mahkemelerdeki artan iş ve işlem çeşitliliği nedeniyle kurulmasına ihtiyaç duyulan yeni mahkemelerin ardından Beyşehir Adliyesi’nde artan oda ve yer ihtiyacı nedeniyle bazı birimler için yer arayışına gidildiğini anlatan Özyılmaz, Derebucak’tan sonra Hüyük Adliyesi’nin de kapatılarak personelinin Beyşehir Adliyesi bünyesine dahil olmasıyla kabına sığamaz hale gelen bir kurum hüviyeti kazandığını söyledi.

Göreve geldiği günden bu yana Beyşehir Adliyesi’nde gözle de görülür ciddi anlamda birtakım yenilik ve değişimler yaşandığını aktaran Özyılmaz, adliye ile ilgili olarak yapılması gereken, ihtiyaç duyulan ne varsa hepsini tamamladıklarını söyledi.

Son dönemde artan ihtiyaçtan dolayı Beyşehir’e yeni bir adliye sarayı kazandırma konusunun gündeme geldiğini ve bununla ilgili de bakanlık nezdinde çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Özyılmaz, yer sorununun da aşılmasının ardından önümüzdeki süreçte ilçeye kazandırılmasının kendilerini çok mutlu edeceğini belirtti.

KAMUOYU,  O’NU ŞAİR YÖNÜYLE DE TANIDI

Beyşehir’de sanata olan ilgisi ve şair yönü öne çıkan bir başsavcı kimliği de sergileyen Özyılmaz, Beyşehir’den çok memnun ayrılacağını söyledi. Beyşehir’de 2 yıl süreyle severek görev yaptığını ve bu süreçte ilçede 20-25 yeni şiire imza atmanın da kıvancını yaşadığını dile getiren Özyılmaz, yaşadığı duyguları ise şu sözlerle dile getirdi:

“Beyşehir’den bu anlamda ayrılacak olmanın hüznünü taşıyorum. Beyşehir’in sanatsal anlamda da bana velud katkıları olmuştur. Burada 2 yıl dolu dolu bir görev süresi yaşadım. Beyşehir’den büyülendiğimi ve beni çok etkilediğini göreve başladığımda da belirtmiştim. Ayrılırken de aynı duygular içerisindeyim ve görev sürem içerisinde çok sevindirici ki herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadım. Kendime buradan çok öyküler çıkararak  mutlu ve mesut ayrılıyorum. Beyşehir halkına şükranlarımı sunuyorum. Yolum güneye her düştüğünde Beyşehir’i transit olarak kullanmayı düşünüyorum.”

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK)  son atama kararnamesi gereği, önümüzdeki günlerde  Beyşehir Adliyesi’ne 1’i başsavcı olmak üzere 3 savcı, 3 hakim veda ediyor. Giden 3 hakimin yerine 5 hakim gelirken, adliyedeki hakim sayısı yeni kurulan mahkemelere olan görev dağılımının ardından 8’e yükseliyor. Beyşehir Adliyesi 3 yeni hakim kazanırken, gelen savcı sayısında herhangi bir değişiklik gözlenmiyor. 1 başsavcı ve 2 yeni savcı yeni dönemde Beyşehir Adliyesi’ne geliyor. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL