ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

15 Eve Giren Hırsızlar Yakalandı

            Beyşehir – İlçemizde  kent merkezinde ev hırsızlığı olaylarının artmasının ardından alarm durumuna geçen polis, 5 gün içerisinde iki ayrı mahallede 15 ayrı ev hırsızlığına..

15 Eve Giren Hırsızlar Yakalandı

            Beyşehir – İlçemizde  kent merkezinde ev hırsızlığı olaylarının artmasının ardından alarm durumuna geçen polis, 5 gün içerisinde iki ayrı mahallede 15 ayrı ev hırsızlığına karışan şüphelileri yakalamak için harekete geçti.

            Hırsızlık olaylarının gerçekleştiği Müftü  ve Bahçelievler Mahallelerinde sayıları artırılan devriyelere ek olarak yaya polis ekipleri de sokak aralarında gezerek şüphelileri aradı. Bir polis ekibi Müftü Mahallesinde durumlarından şüphelendiği 2 kişiye kimlik kontrolü yapmak isteyince, şüpheliler kaçmaya başladı. Polis, koşarak kaçan şüphelilerden birisini kıskıvrak yakalarken, diğer şüpheli geldikleri araca binerek uzaklaştı. Polis ile lüks otomobil arasında uzun süre kovalamaca yaşandı. Şüpheli şehir merkezindeki kovalamacanın ardından ara sokaklarda izini kaybettirmeyi başardı.

            Polis şehir giriş çıkışları ve ana arterleri  kapatırken, şehir içerisinde olduğu tahmin edilen ve plakası belirlenen aracı aramaya başladı. Hırsızlık olaylarında kullanıldığı belirlenen kiralık lüks otomobil, bir süre sonra Yeni Mahalle’deki sitelerin otoparkında park halinde bulundu. Şüphelinin aracı terk ettikten sonra yaya olarak kaçtığı belirlendi. Kapıları açılamayan lüks otomobil çekici tarafından polis merkezine götürüldü. Çağrılan çilingir de anahtarı olmayan lüks otomobili kapılarını uzun süre açmaya çalıştı

           

HER HIRSIZLIKTA FARKLI AYAKKABI

          Yakalanan hırsızlık şüphelisi 17 yaşında ki  A.H.  polis merkezindeki ifadesinde suçunu itiraf ederken, kaçan arkadaşının bilgilerinde  verdi. Şüphelilerin daha önce de poliste hırsızlık suçundan çok sayıda kaydı bulunduğu, firari olarak arandığı öğrenildi.

           Konya’dan her gün ilçe merkezine gelen şüpheliler, gezmeye giden ailelerin ve lambası yanmayan birinci katlardaki daireleri kendilerine hedef seçtiği, gözlerine kestirdikleri evlere girmeden önce zillerini çalarak kontrol ettikleri ve müsait pencerelerden içeriye girmek suretiyle evde bulunan para, ziynet eşyası, kıymetli eşya, laptop gibi elektronik eşyaları çaldıkları belirlendi.                                                  Hırsızlık şüphelilerinin parmak izi bırakmamak için ellerine eldiven giydikleri, yanlarında getirdikleri bir başka ayakkabıyı da ayak izlerinin alınmasına önlem olarak karşı giydikleri öğrenildi. Hırsızlık olaylarında kullanılan farkı ayakkabılar da terk edilen araç içerisinde bulundu. Yaşanan kovalamacadan önce de hırsızlık şüphelileri  Esentepe Mahallesi’nde 2 ayrı eve daha girdikleri belirlendi

            Polis kimliği tespit edilen şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatırken, yakalanan A.H. polis merkezindeki sorgulamasının ardından hırsızlık suçlamasıyla Beyşehir Adliyesi’ne sevk edildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL